Shedstagbygningen i Willemoesgade på Trøjborg.

Shedstagbygningen i Willemoesgade på Trøjborg. Pressefoto

Historisk shedtagsbygning på Trøjborg omdannet til moderne kontor

150 arkitekter og ingeniører rykker ind i moderniseret industribygning

Den historiske shedtagsbygning i Willemoesgade på Trøjborg har været igennem en omfattende modernisering og er blevet omdannet til et 3100 kvadratmeter stort kontorfællesskab.

På det nye kontor samles Swecos ingeniører fra Skejby med Årstiderne Arkitekter fra Ceres Byen. I alt 150 arkitekter og ingeniører får deres daglige gang på kontoret, der skal understøtte Swecos ambition om at bygge smukt og velfungerende gennem tværfagligt samarbejde og integreret rådgivning. Det oplyser Sweco i en pressemeddelelse.

Pressefoto

Det er Swecos egne arkitekter og ingeniører, der har stået for transformationen af shedtagsbygningen, der udgør en del af Willemoesgadekarréen. Anlægget har gennem tiden blandt andet lagt bygninger til De forenede Bryggerier, Otto Mønsteds Margarinefabrik og Jyllands Papirværk, der i 1959 opførte den markante shedtagsbygning. Senest har Aarhus Universitet haft til huse i karréen.

Udadtil har arkitekterne haft fokus på at bevare de eksisterende facader i den gule teglstensbygning med røde facadebånd, der i samspil med det særprægede shedtag og den grønne beplantning skaber et kontrastfuldt og industrielt udtryk.

Pressefoto

Samtidig er den bærende konstruktion bibeholdt, idet både beton og teglstenene er patineret og kan holde mange år endnu. På den måde er der genbrugt ressourcer og sparet på CO2-regnskabet på transformationen, oplyser Sweco. Det store åbne kontorlandskab i ét plan er brudt ned i mindre enheder og giver et moderne og fleksibelt miljø med mulighed for både samarbejde og fordybelse.

"Det er meget motiverende, at vi selv har fået lov til at stå for transformationen af bygningen og indretningen af vores nye kontorhus. I al beskedenhed er vi stolte af den nænsomme ombygning, som vi glæder os til at vise frem til kunder og kollegaer. Bygninger, der tidligere har været anvendt til produktion, rummer en særlig forløsende energi," siger Steen Gissel, der er markedschef og arkitekt i Årstiderne Arkitekter.

Pressefoto

"Ved at sidde sammen kan vi udnytte faglige synergier, hvor vi gør hinanden bedre. Projekternes øgede kompleksitet og efterspørgslen i markedet kalder på løsninger, hvor arkitekter, ingeniører og andre specialister arbejder tæt sammen i hele forløbet. Vi tror på, at stærke kreative og tekniske fagligheder ikke er modsætninger, men forudsætningen for at skabe smukke og velfungerende rammer om menneskers liv og trivsel," siger Steen Gissel.

Sweco har foruden det nye kontor i Aarhus fælles arkitekt- og ingeniørkontorer i København, Silkeborg, Herning og Odense. Samlet tæller Sweco 1350 medarbejder, hvoraf de 320 er arkitekter. Sweco købte henholdsvis Årstiderne Arkitekter i 2018 og KANT arkitekter i 2020.

jr

Publiceret 17 February 2021 08:51