En af hundene på værestedet i Sydhavnen, der har fået en hundejakke til at modstå vinterkulden.

En af hundene på værestedet i Sydhavnen, der har fået en hundejakke til at modstå vinterkulden. Foto: The Voice of Pets.

Nu kan hundene på gaden i Aarhus holde varmen

Vinteren er for alvor over os, hvilket ikke mindst hjemløse og deres hunde mærker på egen krop, men omkring 75 hjemløses hunde i Aarhus kan nu bedre holde varmen.

De har fået foræret overskydende hundejakker fra foreningen The Voice of Pets/Dansk Dyreværn Århus, der også har uddelt godbidder og andet hundeudstyr til hjemløse i Aarhus.

Hundejakkerne kommer fra hundejere, der i nogle måneder har doneret dem til Voice of Pets, der driver dyreinternat i Tranbjerg. 

"Vi er selvfølgelig dybt taknemmelige for de donationer, vi modtager. Samtidigt må vi også konstatere, at det ikke er alle effekter, vi får doneret, som vi selv kan bruge. Derfor er det oplagt at hjælpe nogle af samfundets svageste," siger internatets direktør Jesper Søderberg i en pressemeddelelse fra The Voice of Pets.

Hundejakkerne, godbidder og hundefoder er i de seneste dage udleveret til hjemløse og deres hunde på værestedet på Sydhavnen og hos Kirkens Korshærs Tre Ege i Brabrand. The Voice of Pets samarbejder i forvejen med Tre Ege om at huse de hjemløses hunde, hvis de skulle blive syge med corona og ikke kan tage sig af hundene.

Jette Sølvhøj (til højre), forstander på Tre Ege, modtager hundeudstyr af Lisa M. Nielsen fra The Voice of Pets.

Jette Sølvhøj (til højre), forstander på Tre Ege, modtager hundeudstyr af Lisa M. Nielsen fra The Voice of Pets. Foto: The Voice of Pets

"Vi er i forvejen glade for det samarbejde, vi har med The Voice of Pets om at passe hunden, hvis en hjemløs bliver syg med corona og skal indlægges. Og nu modtager vi også denne donation. Det er virkelig godt for dem, der bor her. Vi er rigtig glade for donationen," siger Jette Sølvhøj, forstander på Tre Ege, som primært huser psykisk sårbare mennesker.

The Voice of Pets vil løbende holde øje med overskydende effekter, som hjemløse og deres hunde eller andre kæledyr kan have gavn og glæde af.

"Vores formål er at hjælpe kæledyr i nød, og derfor er det en stor glæde at kunne hjælpe de hunde, der lever på gaden sammen med deres ejer. På den måde hjælper vi også de hjemløse, som forhåbentlig får én bekymring mindre," siger Jesper Søderberg fra The Voice of Pets.

Fakta

The Voice of Pets har de seneste dage doneret godt 75 hundejakker, 40 halsbånd, hundekiks, hundemad, tyggeben, snacks, klosaks, loppekamme, drikkeflasker og flåtkamme til hjemløse i Aarhus.

I december formidlede The Voice of Pets en donation af tæpper og godbidder til de hjemløse i Aarhus. Det var en privat giver, der ønskede, at hundene på gaden skulle have det godt gennem vinteren. Donationen blev formidlet gennem det gode samarbejde med Kirkens Korshær.

Kilde: The Voice of Pets

Publiceret 09 February 2021 08:34