Lone Norlander Smith genopstiller ikke for Enhedslisten. Foto: Aarhus Kommune

Lone Norlander Smith genopstiller ikke for Enhedslisten. Foto: Aarhus Kommune

Genopstiller ikke:

 Enhedslisten i opbrud efter interne magtkampe

Lone Norlander Smith genopstiller ikke til byrådet til kommunalvalget

Interne stridigheder lader til at have splittet Enhedslisten i Aarhus.

Torsdag meldte byrådsmedlem Peter Hegner Bonfils sig ud af partiet, nedlagde sit mandat og meldte sig ind i Socialdemokratiet.

Det gjorde han blandt andet med meldingen om, at han ikke er i politik for at stå på sidelinjen og råbe, og at han ikke laver partiarbejde for at skændes om linjen.

Nu - få dage senere - siger partiets andet byrådsmedlem, Lone Norlander Smith, også stop

Hun har besluttet sig for ikke at genopstille til byrådet til kommunalvalget i november, lyder det i en pressemeddelelse.

I et interview med Lokalavisen Aarhus i forbindelse med Peter Hegner Bonfils udmelding fortalte hun, at den megen interne diskussion i Enhedslisten skabte svære arbejdsvilkår for byrådsgruppen, og det lader også til at være årsagen til, at hun nu kaster håndklædet i ringen.

"Der har været en tiltagende skarp tone i den interne debat i Enhedslisten, især fra en snæver kreds af medlemmer. Det har langsomt, men sikkert, ødelagt grundlaget for at føre Enhedslistens politik," lyder kritikken fra Lone Norlander Smith i en pressemeddelelse, som slutter:

"Jeg har på rigtig mange måder forsøgt at samle og få denne periode til at fungere. Men med den grundliggende uro og splid i partiet kan jeg ikke se mig selv i en valgkamp og en ny periode i byrådet."

Lone Norlander Smith fik 410 stemmer til valget i 2017. Hun overtog mandatet i byrådet fra Maria Sloth, som trak stikket til byrådet i marts 2018.

ddp

Publiceret 31 January 2021 15:18