Peter Hegner Bonfils har været formand for Teknisk Udvalg og har siddet i Social- og Beskæftigelsesudvalget. Foto: Aarhus Kommune

Peter Hegner Bonfils har været formand for Teknisk Udvalg og har siddet i Social- og Beskæftigelsesudvalget. Foto: Aarhus Kommune

Nyt opsigtsvækkende partiskifte i byrådet:

 Udvalgsformand nedlægger sit mandat

Peter Hegner Bonfils har meldt sig ud af Enhedslisten og ind i Socialdemokratiet

Af
Danni Paulsen

Partihopperiet i Aarhus Byråd fortsætter ufortrødent i denne valgperiode, hvor det efterhånden er svært for den almindelige aarhusianer at overskue, hvor kommunalvalgsstemmen er endt.

Nu er det Enhedslistens Peter Hegner Bonfils, der trækker i nye partiklæder. Formanden for Teknisk Udvalg har meldt sig ud af Enhedslisten og ind i Socialdemokratiet, oplyser han på sin Facebook-side.

"Det er med en blanding af både vemodighed og glæde," starter han og fortsætter:

"Jeg er ikke i politik for at stå på sidelinjen og råbe, men for resultater. Jeg laver ikke partiarbejde for at skændes om linjen, men for at finde fælles fodslag og løsninger. Jeg har også i min tid i byrådet for Enhedslisten været resultatorienteret og konstruktiv i min tilgang til politik, men det er tydeligt for mig, at Socialdemokratiet er mit nye politiske hjem (...) Mit hjerte ligger i at bidrage til den socialdemokratiske bevægelse og indgå som loyalt medlem af socialdemokratiet og en del af det socialdemokratiske fællesskab, der vil gøre Danmark og verden til et bedre sted," skriver Peter Hegner Bonfils.

Lokalpolitikeren blev ikke valgt til byrådet ved seneste kommunalvalg, men han overtog i 2020 Enhedslistens mandat fra Keld Hvalsø, som tog orlov.

Modsat de andre byrødder, der har skiftet parti, tager Peter Hegner Bonfils dog ikke sit mandat med over i Socialdemokratiet, hvilket også ville være uhørt, idet det ikke var ham, der fik mandatet ved valget. 

"Det er i mine øjne det rigtige at gøre. Jeg ønsker alle gode og demokratiske kræfter i Enhedslisten god vind fremover."

Hvem der får mandatet er endnu uvist, fortæller Enhedslistens andet byrådsmedlem, Lone Norlander Smith.

"Jeg er rigtig ærgerlig over, at Peter skifter, men det er et personligt valg, og jeg håber, at han kommer til at trives i Socialdemokratiet. Derudover håber jeg, at Keld Hvalsø kommer tilbage og tager resten af perioden, så vi kan fortsætte det arbejde, vi startede," siger hun til Lokalavisen Aarhus.

Hvis Keld Hvalsø ikke gør det, så er næste person på listen Viggo Jonasen, som sad i byrådet for mange år tilbage.

Ifølge Lone Norlander Smith har det været en turbulent periode i Enhedslisten, siden Keld Hvalsø tog orlov.

"I Enhedslisten er det ikke altid lige nemt. Vi kan bruge meget lang tid på at drøfte ting som eksempelvis deltagelse i budgetforliget, som vi stadig diskuterer. Der er andre partier noget hurtigere videre. Vi skal nok til ikke at hænge så lang tid i de samme sager, for det påvirker os politikere i byrådet, at det ikke altid er lige nemt at følge med på grund af de lange interne diskussioner. Der kan være mange grunde til, at Peter vil videre, men det handler nok også om arbejdsmiljø og arbejdsbetingelser."

Hun synes også, at partihopperiet i denne periode har taget overhånd.

"Det er helt vildt uroligt. Tidligere var der en helt anden ro over byrådet og en anden arbejdskadence. Lige nu ved jeg dårligt, hvem jeg skal sidde ved siden af, når vi igen må holde møder i byrådssalen, fordi så mange har skiftet. Men det er også et problem i forhold til arbejdet i udvalgene, at der hele tiden skiftes ud. Det skaber en urolighed og inkonsistens, og det har været helt ekstraordinært i denne periode," siger Lone Norlander Smith og slutter:

"Det er nok ikke godt for politikeropfattelsen, og det må da skabe lidt urolighed op til kommunalvalget, at aarhusianerne tilsyneladende ikke kan regne med, hvor deres stemme ender."

Publiceret 28 January 2021 16:50