DF'er ekskluderet fra partiet efter opfordring til generationsskifte

Daniel Pedersson fulgte ikke opfordringerne om at holde kritik af DF internt, og det kostede ham medlemskabet, siger partisekretær i DF

Af
Esben Larsen Mikkelsen og Jonas Hvid

JP Aarhus

En opfordring i medierne om et generationsskifte i Dansk Folkeparti i Aarhus og kritik af byrådsmedlem Knud N. Mathiesen har ført til, at Daniel Pedersson er blevet ekskluderet af partiet.

»Jeg har haft et par samtaler med ham om, at han skulle holde kritikken internt og ikke i dagspressen. Han har fortsat sin kritik, og det har gjort, at lokalbestyrelsen og byrådsgruppen har fået nok og indsendt en eksklusionsanmodning til hovedbestyrelsen. Hovedbestyrelsen har imødekommet de lokales ønske om, at han ikke skal være med i DF længere,« siger Steen Thomsen, partisekretær i Dansk Folkeparti og regionsmedlem.

I sidste uge blev den 32-årige Daniel Pedersson fyret fra sit job som byrådsmedhjælper for partiet, efter at han havde bedt byrådsmedlem Knud N. Mathiesen (DF) om at træde et skridt tilbage og lade yngre kandidater komme over ham på partilisten ved det forestående kommunalvalg. Knud N. Mathiesen blev også kritiseret for ikke at holde sig til de aftalte emner, når han talte i byrådet.

Ud over det lønnede medhjælperjob for DF, har det nu også kostet pladsen i partiets lokalbestyrelse og posten som kasserer.

Knud N. Mathiesen kalder det en kedelig sag.

»Som Daniel har ageret, kan man ikke gøre anderledes. Jeg synes, han er gået meget stramt til min person. Senere er han gået ud med kritik af DF mere generelt, og så rammer han altså byrådsmedlemmerne, bestyrelsen, undertegnede og Dansk Folkeparti som helhed,« siger han.

Hvorfor er der ikke plads til kritik i Dansk Folkeparti?

»Daniel har siddet i lokalbestyrelsen og har haft alle muligheder for at lufte sine tanker internt. Han har været tæt på det hele. Været med til samtlige gruppemøder, og har haft alle muligheder for at tale med byrådsmedlemmer og bestyrelsen.«

Daniel Pedersson har endnu ikke ønsket at kommentere sagen.

Publiceret 26 January 2021 13:52