Det er på dette område, der er planer om at opføre en multihal i Stavtrup.

Det er på dette område, der er planer om at opføre en multihal i Stavtrup. Privatfoto

Multihal i Stavtrup: "Der er ikke den store modstand på placeringen"

Parterne omkring multihallen i Stavtrup havde fredag besøg af to politikere

Af
Camilla Kjærgaard Olesen

hal Fredag var de to socialdemokratiske byrådsmedlemmer Steen Bording Andersen og Anette Poulsen på besøg i Stavtrup. Her mødtes de forskellige interessenter for at få et indtryk af udfordringerne i forbindelse med opførelsen af en kommende multihal i byen.

Som Lokalavisen Aarhus skrev i sidste uge, så er der enighed om at være uenige i forbindelse med placeringen af en kommende multihal i Stavtrup.

Foreningen Den Grønne Kile er imod, at hallen bliver opført på Bispevej på matrikel 15M, mens haludvalget i Stavtrup IF arbejder på at få den opført der. Arbejdet med hallen har pågået siden 2014, hvor man for alvor begyndte at undersøge mulighederne for forskellige placeringer i byen.

"Det var rigtig godt at høre begge parter, og at vi som politikere kan få et nuanceret indtryk af udfordringerne. De to parter ser sagen forskelligt. Arealet, der kan blive bygget på, er på 20.000 kvadratmeter, og der er planer om, at multihallen skal fylde en tredjedel af det inklusiv parkeringspladser. Det vidste jeg for eksempel ikke, inden jeg tog derud. For at byrådet overhovedet kan tage stilling til projektet, skal vi have helt objektive fakta på bordet, for det er lidt forskelligt, hvad man mener, der er fakta, alt efter hvem man spørger, så det er forvaltningens job at lave en faktuel beskrivelse af projektet, og før vil jeg ikke tage stilling til det," siger Steen Bording Andersen, der sidder som formand for kulturudvalget og næstformand i teknisk udvalg.

Lydhøre politikere

Karl Skov-Hansen, der er formand for Den Grønne Kile, var en af dem, der mødte politikerne fredag. Da mødet og gåturen var forbi, følte han, at politikerne havde været lydhøre over for de udfordringer og problematikker, han mener, der er i forbindelse med multihallen.

"Vi føler os jo ikke hørte i lokalsamfundet, og Anette Poulsen foreslog, at man kunne lave borgerinddragelse via workshops, som man har gjort det i Mårslet i forbindelse med multihallen. Det virkede også som om, at de havde stor forståelse for Stavtrups historie, vores kultur og natur i området. Vi er jo på ingen måde imod en multihal, men vi er imod den måde, det er foregået på," siger Karl Skov-Hansen.

Ønske sendt af sted

Hos Stavtrup IF's haludvalg er der gennem de seneste mange år arbejdet intenst med en multihal, og 11. januar blev der sendt en ansøgning af sted til Aarhus Kommune vedrørende finansiel støtte til projektet.

"Det er en stor milepæl for os, for det har krævet, at vi ned i detaljer har skullet beskrive projektet," siger Søren Kristiansen, der er med i koordinationsgruppen under haludvalget.

Han var som Karl Skov-Hansen også tilfreds med fredagens møde.

"Det var et positivt møde, hvor vi fik talt om mange ting," siger han.

Han understreger samtidig, at der er tale om en mindre del af Stavtrups befolkning, der er imod multihallens placering.

"Der er ikke den store modstand på placeringen, men vi er opmærksomme på, at Den Grønne Kile ikke synes om at opføre den på Bispevej. Vi oplever, at Den Grønne Kile opererer med forestillinger, der ligger langt fra fakta, og vores by er ikke splittet ad - slet ikke," understreger Søren Kristiansen.

Haludvalget er nu i gang med at arbejde på mere udførlige arkitekttegninger, og når de ligger klar inden for nogle måneder, så er planen, at de skal præsenteres på et borgermøde, hvor alle byens borgere har mulighed for at tage stilling til projektet og komme med input.

Multihal i Stavtrup

  • Projektet har været i gang siden 2014
  • Det er enigt byråd, der skal godkende det endelige projekt
  • Det er arkitektfirmaet Sleth, der tegner multihallen
  • Bispevej med matrikel 15M er ejet af Aarhus Kommune

Publiceret 25 January 2021 06:00