Frederik Grove (til venstre) og kammeraten Kaan Alici er begge vilde med jakkesæt og har nu skabt deres egen virksomhed, hvor de sælger jakkesæt online.

Frederik Grove (til venstre) og kammeraten Kaan Alici er begge vilde med jakkesæt og har nu skabt deres egen virksomhed, hvor de sælger jakkesæt online. Foto: Camilla Kjærgaard Olesen

Suitclub: Unge gutter designer unikke jakkesæt

Frederik Grove og Kaan Alici har skabt deres egen virksomhed, som de kører fra stuen i deres fælles lejlighed

Af
Camilla Kjærgaard Olesen

tøj I folkeskolen på Gammelgaardsskolen i Åbyhøj var de mere fjender end venner. Det ændrede sig, da de begyndte på HHX i Risskov og endte i den samme klasse, og i dag deler de lejlighed i Viby, samtidig med at de er forretningspartnere.

De to unge gutter, 24-årige Frederik Grove og 22-årige Kaan Alici, åbnede i december deres webshop, Suitclub, hvor de sælger jakkesæt, som de selv har designet.

I mange år har de gerne villet være selvstændige, og mange tanker har været forbi, men til sidst endte de med at fokusere på noget, de rigtig godt kan lide.

"Vi har altid gået op i mode og det at se præsentabel ud. Man ser bare bedre ud i et jakkesæt, og man bliver ofte taget mere seriøst, så vi gik i gang med at finde ud af, om det overhovedet kunne lade sig gøre at sælge jakkesæt, hvad der skulle til, hvad det koster og så videre," siger Kaan Alici over teams på computeren, hvor han sidder sammen med Frederik Grove i det, der tidligere var deres fælles stue, men nu er indrettet til lager og kontor.

Tur til Tyrkiet

De har besøgt en del fabrikker i Tyrkiet og set på en masse vareprøver, inden de besluttede sig endeligt for producenten. De designer alt selv - lige fra hvor bred kraven skal være, til hvilke knapper og inderfor, der skal være i jakkesættet.

"Når vi har valgt Tyrkiet, så handler det om, at Kaan stammer derfra, så han kan sproget. Det var vigtigt for os, at vi kunne sælge ordentlig kvalitet til rimelige penge," siger Frederik Grove.

Derfor ligger de seks, og lige om lidt otte, forskellige jakkesæt til en fast pris på 2.000 kroner. Samtidig har de også fokus på bæredygtighed, så indtil videre har de opkøbt restpartier af metervarer, som jakkesættene bliver syet af. På den måde er de helt unikke, fordi de ikke bliver masseproduceret, og samtidig tænker de på miljøet, siger makkerparret.

"Vi så et hul i markedet i forhold til kvalitet og pris. Man kan sagtens få et jakkesæt til 1.000 kroner, men så er kvaliteten ofte derefter," siger Kaan Alici.

Som udgangspunkt er der mønster på jakkesættene, men de sælger også et klassisk sort, men så er der kælet ekstra for detaljerne, for eksempel knapperne og inderforet.

"Vi kan godt lide, at det er anderledes og unikt," lyder det fra de to kammerater, der havde en rigtig god december, hvor de personligt kørte ud og afleverede jakkesættene til kunderne for at sikre sig, at de passede. De havde ekstra jakkesæt med i bilen i andre størrelser, så kunderne havde mulighed for at prøve dem, så de kunne være klar til jul og nytår.

I døgndrift

Op til lanceringen af hjemmesiden knoklede de nærmest 24 timer i døgnet. De har nemlig også fuldtidsjob ved siden af. Frederik arbejder som booker hos Unique Models, mens Kaan er tømrervikar. Der var dage, hvor de havde så travlt, at de helt glemte at spise aftensmad.

Det er planen, at Suitclub inden for kort tid gerne skulle kunne beskæftige en af dem fuldtid, mens det er tanken, at når budgettet tillader det, skal de begge leve af det. Og derudover har de et helt særligt mål:

"Vi kunne godt tænke os, at der var mange flere, der gik i jakkesæt til daglig. Det er bare flottere. Vi drømmer om at sælge alt, der er forbundet med et jakkesæt; sko, pung og så videre. Og det næste er, at vi begynder at sælge skjorter. Vi er i gang med at finde ud af det. Det skal være unikke skjorter til konkurrencedygtige priser," siger Frederik Grove og Kaan Alici, der ikke har ambitioner om, at deres varer skal ud i butikkerne.

De vil have deres egen webshop og på længere sigt have forskellige showrooms i landet.

Suitclub

  • Emballagen er FSC-certificeret
  • Plastikposerne er lavet af 80 procent genanvendeligt plast
  • Foruden de seks - snart otte - forskellige jakkesæt sælger de også slips, halstørklæder og lommeklude
  • Se mere på suitclub.dk

Publiceret 24 January 2021 06:00