Daniel Pedersson

Daniel Pedersson

Studentermedhjælper fyret efter kritisk interview i Lokalavisen

Dansk Folkeparti har opsagt Daniel Pedersson på grund af 'samarbejdsproblemer'

Af
Jeppe Rafn

Lokalavisen bragte tidligere på ugen et opsigtsvækkende interview med 32-årige Daniel Pedersson, der er en del af Dansk Folkepartis baggrundsgruppe i Aarhus, der blandt arbejder med at bistå byrådsmedlemmerne.

Den unge DF'er opfordrede i interviewet sin noget ældre partikollega og byrådsmedlem Knud N. Mathiesen til at lade være med at genopstille til det kommende kommunalvalg og i stedet give plads til yngre kræfter.

Den usædvanligt åbenhjertige opfordring er tilsyneladende ikke blevet taget godt imod af byrådsgruppen, der består af Knud N. Mathiesen og rådmand Jette Skive, for Daniel Pedersson er siden da blevet opsagt som partisekretær. Det oplyser han i en mail til Lokalavisen.

"Siden artiklen har jeg kun haft ét tilfælde af kontakt til byrådsgruppen, og det var en meddelelse om opsigelse af positionen som partisekretær," fortæller Daniel Pedersson.

Han har fået en del reaktioner og henvendelser fra lokale partimedlemmer på interviewet i Lokalavisen.

"Nogle mener, opfordringen burde have været intern, men der er også flere henvendelser, som er enige i behovet for en mere åben debat og føler, generationsskiftet skulle have været sket for længst. Jeg har overraskende nok ikke fået henvendelser om, at opfordringen var forfejlet."

"Jeg kan også godt forstå dem, der ønskede en mere intern diskussion, men det har aldrig været en mulighed for DF Aarhus. Det er desværre en af konsekvenserne ved, at lokalformanden (Knud N. Mathiesen) også er et byrådsmedlem. Derfor kommer bekymringer eller kritik aldrig ud til medlemmerne eller sågar bestyrelsen," siger Daniel Pedersson.

"Det er desværre blevet lysende klart for mig, at vores nuværende byrådsmedlemmer ikke har den samme interesse for medlemmernes ønsker, ligesom lysten til at tage en ordentlig debat om partiets fremtid er lig nul. Efter artiklen har alt fokus været på at lukke debatten ned og lade som om, alt er i den skønneste orden, frem for at diskutere det behov der er for at skaffe nyt blod og nye politiske mærkesager for at sikre partiets videre eksistens."

Knud N. Mathiesen bekræfter overfor Lokalavisen, at byrådsgruppen, der består af ham og Jette Skive, har opsagt Daniel Pedersson, der ifølge Knud N. Mathiesen retteligt har været ansat som studentermedhjælper og ikke partisekretær.

"Han er opsagt på grund af samarbejdsproblemer," siger Mathiesen, som ikke ønsker at gå ind i en nærmere debat om opsigelsen.

Er han blevet opsagt på grund af interviewet i Lokalavisen?

"Det har jeg ingen kommentarer til."

jr

Publiceret 22 January 2021 17:15