Mio Schrøder og Søren Krarup med en af skitserne til det kommende multihus i Møllevangkverteret i det vestlige Aarhus. I baggrunden er grunden, hvor det er planen, at det skal opføres. 

Mio Schrøder og Søren Krarup med en af skitserne til det kommende multihus i Møllevangkverteret i det vestlige Aarhus. I baggrunden er grunden, hvor det er planen, at det skal opføres.  Foto: Kim Skovrup Andersen

Planer om nyt multihus ved aarhusiansk skole tager form

Aktivitetsforening arbejder ihærdigt på at få opført et multihus til 40 millioner kroner i det vestlige Aarhus inden udgangen af 2023

Af
Kim Skovrup Andersen

ProjektDe har gjort det i Stavtrup og Mårslet. Og de er i gang med at gøre det i Hjortshøj. At opføre et multihus eller multihal med lokalsamfundets ildsjæles bærende kræfter. En bygning med flere funktioner, der kan samle størstedelen af lokalsamfundet.

Og nu er folk så langt med planerne i det vestlige Aarhus, at der nu er søgt kommunale midler til Multihus Møllevang, som projektet er blevet døbt.

Søren Krarup og Mio Schrøder er to af de kræfter, der er med i foreningen Møllevangens Aktivitetsforening, hvor formålet er at skabe lokal, politisk og økonomisk opbakning til projektet. De bor selv i områdets selvudnævnte 'pip-kvarter' og har børn i Møllevangskolen.

"Vi har lige søgt ti millioner kroner i kommunens idrætsfacilitetspulje, og selv hvis vi ikke får så mange penge, er vi godt på vej med dialog til forskellige fonde," forklarer Søren Krarup.

Vi håber på og arbejder efter en tidsplan, der hedder ultimo 2023. Der kan multihuset stå klar til brug

Søren Krarup

Han fortæller, at multihuset kommer til at koste godt og vel 40 millioner kroner, og det skal placeres i tilknytning til Møllevangskolen.

"For os at se er det her et oplagt sted at bygge bro mellem Aarhus V. og Aarhus C. Forstået på den måde, at vi jo har Botanisk Have i nærheden som forbindelsesvej helt ned til centrum med en blanding af parcelhuskvarter, udsatte boligområder og almennyttige boliger. For os at se giver det mening at samle de to verdener," siger han.

Det er planen, at det kommende multihus skal ligge tæt på Møllevangskolen.

Det er planen, at det kommende multihus skal ligge tæt på Møllevangskolen.

"Jeg tror da, de fleste - unge som gamle - har behov for at komme ud af deres boliger og ind i nogle lokale fællesskaber, og det skal Multihus Møllevang bane vej for," siger Milo Schrøder, der i sin egenskab som arkitekt har udarbejdet flere skitser til projektet.

Tankesportscenter

Multihus Møllevang kommer nemlig til at favne bredt med multihal til sport, areal til skumgrav, trampoliner og klatrevæg samt multirum til fitness, e-sport, drone-værksted, yoga og padel tennis. Derudover er det planen, at multihuset skal indeholde køkken, café samt omklædningsrum. Endelig arbejdes der også med en idé om at få tankesportsfaciliteter til skak, backgammon og bridge.

"Vi kan se, at de ressourcer, der er i vores område, flytter sig væk, når vores børn skal fragtes til badminton i Højbjerg eller springgymnastik i Risskov, og alle mulige andre steder: Efter at have snakket med flere foreninger i området, er vi ret sikre på, at der vil være overbookede haltider. Det er der ingen tvivl om," fastslår Søren Krarup.

Mio Schrøder supplerer:

"Og med et multihus er forventningen også, at der bliver en form for fødeklinik for foreninger. Forstået på den måde, at nye foreninger opstår med nye og moderne faciliteter," siger han.

Derfor er de heller ikke bekymret for den resterende del af finansiering af det kommende multihus. Et mangeårigt kommunelån, driftstilskud og lejeindtægter fra foreninger og brugere, får det til at se fornuftigt ud.

"Vi håber på og arbejder efter en tidsplan, der hedder ultimo 2023. Der kan multihuset stå klar til brug, og vi forventer, at byggefasen vil tage 18 måneder, " siger Søren Krarup.

Læs mere i næste uge om, hvordan rådmanden for Kultur og Borgerservice, Rabih Azad-Ahmad (R) ser på de objektive kriterier som de 38 millioner, der bliver uddelt fra kommunens idrætsfacilitetspulje, skal fordeles ud fra. 

Multihus Møllevang

  • Multihus Møllevang omfatter en bygning på 3.000. m2 fordelt på: Multihal til håndbold, badminton, basket. Areal til skumgrav, trampoliner og klatrevæg samt multirum til fitness, e-sport, drone-værksted, yoga, padel tennis.
  • Derudover skal det indeholde køkken, café, omklædningsrum og toiletter.
  • Desuden er det planen, at multihusets tagflade kan blive udnyttet til en udendørs aktivitetszone med arealer til tennis, crossfit, løbebane eller andet.
  • Multihus Møllevang placeres i tilknytning til Møllevangskolen. Det giver mulighed for, at skolen i langt højere grad end i dag kan fungere som lokalt samlingspunkt.
  • Pris: 40 millioner kroner.
  • Tidsplan: Skal stå klar til brug ved udgangen af 2023.

Publiceret 22 January 2021 06:00