Gymnastikopvisning i Solbjerg, hvor der er stort pres på byens idrætsfaciliteter.

Gymnastikopvisning i Solbjerg, hvor der er stort pres på byens idrætsfaciliteter. Foto: JOJ Fotografi, Jens Ole Jensen

Kæmpe pres på idrætsfaciliteter i Aarhus: Ønsker for 243 millioner kroner til pulje på 38 millioner

Ønskerne til Aarhus Kommunes idrætspulje er mere end seks gange så store som puljen, der ellers er rekordstor

Byens idrætsforeninger står i kø for at udvide og modernisere deres tilbud og faciliteter.

I år har 39 foreninger søgt Sport & Fritids pulje til idrætsfaciliteter. Det er flere end nogensinde før. I alt er der søgt om tilskud for 243 millioner kroner, og det er langt mere end puljen, der ellers er historisk stor på 38 millioner kroner. Dermed er det behov, foreningerne oplever, mere end seks gange så stort som den aktuelle pulje, oplyser kommunen i en pressemeddelelse.

"Der er et kæmpe behov for bedre idrætsfaciliteter i Aarhus Kommune. Derfor er jeg glad for, at vi har givet idrætten et historisk løft, men jeg må samtidig konstatere. at det langt fra er nok til at løse de store behov, der er," siger rådmand for Kultur og Borgerservice Rabih Azad-Ahmad.

I forbindelse med den tiårige investeringsplan for 2024-2033 blev der i efteråret afsat 270 millioner kroner til idrætsfaciliteter. Beslutningen kom i kølvandet på initiativet AarhusMangler, hvor flere end 800 foreninger og borgere kom med forslag til, hvor der er behov for idrætsfaciliteter. Samtidig holdt Kultur og Borgerservice en konference, der satte fokus på emnet.

Blandt ansøgerne til Sport & Fritids pulje til idrætsfaciliteter er tennis, golf, svømning, roning, kajak, sejlsport, bouldering, gymnastik, atletik, fodbold, dans, volleyball og is-sport.

For at få støtte fra puljen er det et krav, at foreningerne også bidrager økonomisk til projektet. Hvis alle de projekter, der er blevet søgt om tilskud til, blev gennemført, ville der sammenlagt være projekter for 621 millioner kroner.

"Det ville jo virkelig sætte skub i byggeriet og beskæftigelsen, hvis vi kunne imødekomme alle ønskerne. Det har vi desværre ikke økonomien til, som det ser ud nu, men det viser, at kultur- og fritidslivet ikke alene bidrager til borgernes sundhed og trivsel, men også til at holde hjulene i gang i samfundet," siger Rabih Azad-Ahmad.

Ansøgningsfristen var den 11. januar 2021, og foreningerne får senest svar til juni.

jr

Publiceret 22 January 2021 11:00