Ole Høvids Møller og hustruen Christina Bæk Møller står bag Cotonshoppen.dk i Brabrand og har stor succes med at sælge hundeudstyr.

Ole Høvids Møller og hustruen Christina Bæk Møller står bag Cotonshoppen.dk i Brabrand og har stor succes med at sælge hundeudstyr. Foto: Louise Nyvang Burmeister

Kæmpe efterspørgsel efter hundeudstyr: Aarhus-virksomhed er ved at gå i hundene

Cotonshoppen.dk har oplevet en kolossal vækst især gennem det seneste år

Af
Camilla Kjærgaard Olesen

hunde Mange virksomheder lider under corona-epidemien, mens andre oplever succes. Cotonshoppen.dk i Brabrand hører til den sidste kategori. Faktisk er succesen så stor, at ejerne joker med, at virksomheden er ved at gå i hundene. 

Hvad der egentlig begyndte som et hobbyprojekt for 13 år siden, er nu blevet til en stor virksomhed, som især det seneste år har haft stor succes.

Det er ægteparret Ole Høvids Møller og Christina Bæk Møller, som står bag webshoppen, der sælger alt i udstyr til hunde, og det er da også bomuldshunde-racen Coton de Tulear, der har lagt navn til virksomheden.

Christina er direktør, og det var hende, der begyndte det hele for 13 år siden. Efterfølgende er hendes mand trådt fuldtid ind i virksomheden, og han er i dag driftsleder.

"Siden april sidste år og frem til nu har vi oplevet en eksplosiv vækst som aldrig før. Fra før corona og til nu er vores omsætning steget med cirka 300 procent. Det har betydet, at vi faktisk ikke har kunnet følge med. Vi var før seks fuldtidsansatte og to deltidsansatte. I dag er det tal steget til 30 fuldtidsansatte og 10 deltidsansatte. Vi havde svært ved at finde arbejdskraft i foråret, så der ansatte vi faktisk folk uden overhovedet at have haft dem til samtale," fortæller Ole Høvids Møller.

Vokset ud af rammerne

I takt med at ordrerne er steget eksplosivt, har der ikke været plads nok til varer i lokalerne på Skovbakkevej i Brabrand, hvor virksomheden har holdt til, og derudover har ægteparret haft et fjernlager ved design-butikken Kaiku. Den store vækst har gjort, at de har været på jagt efter nye lokaler, og det har været svært at finde noget i lokalområdet. Til sidst lykkedes det, og Cotonshoppen.dk rykker 1. februar ind i lokaler i den gamle rideskole på Silkeborgvej 765A i udkanten af Brabrand med et lager 75 meter derfra på Ørvadsvej 55F. Lageret bliver på 2.000 kvadratmeter.

Da Christina åbnede Cotonshoppen.dk i sin tid, foregik det fra hjemmet, men der var hurtigt hundeudstyr rundt omkring i hele huset og i garagen, og ægteparret er med tiden altså rykket til større og større rammer.

Ordrer vælter ind

I 2018 havde virksomheden omkring 30 ordrer i gennemsnit om dagen. I dag hedder det tal 750. Det betyder, at firmaet næsten hele tiden har 1.000 ordrer i kø, fortæller Ole Høvids Møller.

"Vi ved godt, at det er et luksusproblem, men vi kan næsten ikke følge med. Vores succes skyldes, at de fysiske forretninger er lukket ned, selvom dyreforretninger gerne må holde åbent, og så at folk handler over nettet, fordi man bliver hjemme. Vi har teknisk set også en hundekennel, fordi vi står registreret hus Dansk Kennelklubs hunderegister. I corona-perioden i foråret oplevede vi, at der var 30-40 henvendelser om dagen fra folk, der gerne vil have en bomuldshund. Vi kunne desværre ikke hjælpe, men vi har oplevet, at der er en stor interesse for at købe hund under corona, og at de skulle have en masse legetøj og så videre," siger Ole Høvids Møller.

Frygter ikke fremtiden

"Man kan så spørge - frygter vi, at vores ordrer går markant ned, når corona er overstået - næh, det gør vi ikke. Vi kan nok forvente et dyk, men vi tror ikke, at det bliver noget, vi kommer til at mærke markant," siger han.

Sammen med hustruen drømmer han om, at Cotonshoppen.dk i løbet af de kommende 12-18 måneder udvider sortimentet af katteartikler. Samtidig har de ambitioner om at vende blikket mod Tyskland og Sverige.

Cotonshoppen.dk

  • Omsætningen er steget med cirka 300 procent fra før corona og indtil nu
  • Christina Bæk Møller begyndte forretningseventyret i 2006, da hun skrev sin første bog om hunde. Den anden kom i 2012
  • Cotonshoppen.dk’s speciale er pleje og klipning af hunde
  • I 2013 rykkede virksomheden ud af ægteparrets private hjem i Brabrand
  • Webshoppen sælger i dag alt i udstyr til hunde
  • Ægteparret har eget brand, der bliver solgt på siden. Det hedder Ollipet
  • Der er ikke adgang til salg på adresserne - da det er en onlineshop
  • Fra 1. februar holder virksomheden til på Silkeborgvej 765A og Ørvadsvej 55F

Publiceret 22 January 2021 00:00