Sognepræsten Ditte Bruun Laursen fra Gellerup Kirke flytter til Gellerup for at komme nærmere menigheden.

Sognepræsten Ditte Bruun Laursen fra Gellerup Kirke flytter til Gellerup for at komme nærmere menigheden. Foto: Jesper Gundorph

Præst flytter til Gellerup: "Nu er jeg hjemme"

Sognepræst Ditte Bruun Laursen fra Gellerup Kirke er flyttet fra Aarhus C til Gellerup for at komme nærmere menigheden

Af
Jesper Gundorph

Gellerup Kirke "Gellerup Kirke er en folkekirke, og det er med en stor streg under 'folke'", siger sognepræst Ditte Bruun Laursen, der har haft arbejdsgang i Gellerup Kirke i to år.

Hun har i løbet af de første to års arbejde boet i Aarhus C, men er nu tilflytter til Gellerup, hvor hun håber på at kunne komme nærmere det lokale folk.

"Jeg kan allerede mærke en forskel. Jeg har foretaget mit første indkøb, og jeg har været nede på de første ture med skraldet, og jeg ser allerede folk, jeg kan genkende Jeg er allerede begyndt at tage hul på min indlemmelse i lokalsamfundet, fortæller sognepræsten.

Et vigtigt 'hej'

Netop de små dagligdagsting, som man laver til hverdag, håber Ditte Bruun Laursen vil hjælpe hende med at komme tættere på menigheden.

"Det der lille 'hej' gør, at vi bliver en del af hinandens hverdag. Og hvis det 'hej' så en dag har brug for at tale med nogen, og det kan hjælpe med at skabe en fortrolig og stærk relation til kirken og til mig, så er det bare fantastisk," siger hun.

Sognepræsten er flyttet ind i en lejlighed ved Gellerupparken, hvor der ikke er langt til Gellerup Kirke, der ligger let skjult bag City Vest. Og den korte afstand til kirken har hjulpet præsten med at falde hurtigt til.

"Jeg må simpelthen sige, at noget af det første, jeg oplevede, da jeg flyttede herud for en uge siden, var da kirkeklokkerne ringe, og det satte bare et stort smil på læben. Så var jeg hjemme," fortæller Ditte Bruun Laursen.

En finger i jorden

At der er gået noget tid, før hun er flyttet til området, er ikke helt tilfældigt. Hun fortæller således, at hun lige skulle se området an.

"Det handler om lige at lære området at kende. Der er sket meget på rigtig kort tid herude. Jeg tror, jeg lige skulle starte med at lande. Man skal ikke starte med at handle og tage beslutninger, men man skal starte med at stikke en finger i jorden," siger sognepræsten.

Og selvom der skulle gå hele to år, er Ditte Bruun Laursen ikke i tvivl om, at det udelukkende er en positiv ting, at hun er flyttet til Gellerup.

"Det giver så meget mening at kunne mærke pulsen og være det sted, hvor jeg arbejder. Det er her, jeg skal engagere mig. Det er her, jeg skal være synlig, tilgængelig og til rådighed. Det er immervæk nemmere at bruge mig, når jeg er her," siger hun.

Publiceret 21 January 2021 10:00