Trine Matthiassen Oppfeldt.

Trine Matthiassen Oppfeldt.

Præsteklumme: Der er ingenting i verden, der kan mildne som sne

Af
sognepræst i Egå Kirke

Trine Mathiassen Oppfeldt

præsteklumme En jeg kender begyndte det nye år med et besøg hos tandlægen, fordi hendes bideskinne var knækket. Det er rigtigt! Og selvfølgelig var den det. Det er vel det, der sker, når vi som nu, i den grad bider tænderne sammen.

At bideskinner knækker, sker måske fra tid til anden. Det ved tandlægerne bedre end jeg. Men jeg forestillede mig et øjeblik, at klinikkerne måtte være svømmet over efter januars pressemøder først om nedlukning og siden forlængelse af samme. Af knækkede bideskinner fra folk, der går og holder ud.

Jeg tror, vi er flere, der havde ventet os lidt mere af starten på det nye år efter dét 2020. Set hen til den dugfriske fremtid på den anden side af årsskiftet. Og selvom vi godt ved, at et nyt årstal ikke i den forstand påvirker virkeligheden, tænker vi på nytåret som et skæringspunkt. Som en ny begyndelse.

Og også derfor føles det omvendt at tage hul på et nyt år, ved at skulle gå i dvale og skrue ned og trække tilbage.

De fleste af os kan godt forstå, at det er det, vi skal. Men det er ikke kun nemt. Og vi slider gulvene tynde i stuerne, som vi går rundt der med sammenbidte tænder.

Vi ved godt, at det ikke varer for evigt. Vaccinen er her, efter vinter kommer vår og alt det gode, der er at sige om det, der venter forude.

Men det gør ikke noget, at alle bideskinner ikke bliver knust, imens vi venter. For livet er jo i fuld gang. Også lige nu.

Det tænkte jeg på, da sneen faldt forleden. Tænk engang. Bedst som selv præsten gik og bandede lidt over det hele, så pudrede himlen jorden hvid. "Der er ingenting i verden, der kan mildne som sne", som der står i vintersangen, når man kommer til vers tre. Sådan kan det heldigvis være. At der kommer noget og bryder ind og mildner de sammenbidte sind.

Nogle gange kommer det af sig selv. Andre gange har man brug for hjælp.

Og sådan en hjælp kan din lokale præst måske være? For også i den her tid, står vi præster til rådighed for samtaler. Hold øje med opslaget i avisen her, hvor man plejer at kunne læse, hvad der foregår i kirkerne. I næste uge står alle navne og telefonnumre på præsterne her i nord-enden af Aarhus. Og du må gerne ringe. Vi er her for det samme.

Publiceret 20 January 2021 06:00