Bente Madsen.

Bente Madsen.

Præsteklumme: Hvad vil du mig, kvinde?

Af
sognepræst Bente Madsen

Harlev-Framlev

præsteklumme Denne søndag hører vi om brylluppet i Kana. Jesus er der sammen med sin mor, og da vinen slipper op, går hun til ham: "De vil have mere vin." Først er det, som om han ikke vil høre. "Hvad vil du mig, kvinde?" Siger han til hende, "min time er endnu ikke kommet". Alligevel får han tjenerne til at øse op fra karrene med vand, og da de smager på vandet, er det blevet til vin.

Dette er første gang, vi hører om, at Jesus udfører et under. Et underligt et af slagsen. Meget nede på jorden. Hans mor kommer med en mærkelig forespørgsel, "de vil have mere vin", og vi kan tænke som Jesus: hvad kommer hun til ham med dét for? Men bedst som vi har tænkt det, sker forvandlingen alligevel.

Tre år senere hører vi om et under, som ligner. Det er det sidste, Jesus gør, aftenen før han bliver henrettet. Jesus sidder omkring aftenbordet med sine disciple. Her tager han kalken med vin, rækker den til dem og siger: dette er mit blod, som udgydes for jer til synderes forladelse. Underet ligner det, der skete ved brylluppet i Kana. Blot er det denne gang menneskene og ikke vinen, der forvandles.

Det samme sker for os hver søndag ved nadverbordet. Dér kan vi komme med vore svigt og bekymringer og lægge dem over til ham. Også alt det, der ikke er rimeligt, og det, ingen kan løse. Og selv om jeg i mit stille sind kan tænke, at det ikke er noget at komme med, og jeg for mit indre øre kan høre ham sige "hvad vil du mig, kvinde?", så sker underet alligevel.

Han tager min skyld og bærer min skam og holder mit håb i live.

Publiceret 16 January 2021 04:30