Wewant2run består af både en løbeklub og en løbeskole. Løbeskolens formål er at få nye løbere klar til at løbe fem kilometer i løbet af 13 uger.

Wewant2run består af både en løbeklub og en løbeskole. Løbeskolens formål er at få nye løbere klar til at løbe fem kilometer i løbet af 13 uger. Foto: Rikke Brohus

Løbeskole i Lystrup vil hjælpe nye løbere i gang

Wewant2run vil på 13 uger træne nye løbere op til at kunne løbe fem kilometer uden stop

Af
Jesper Gundorph

Løbeskole I Lystrup bliver løbeskoene snøret hver mandag og onsdag, når Wewant2run i løbet af 13 uger vil lære nye løbere at løbe fem kilometer uden stop.

"Vi er to trænere, som er træneruddannet. Derudover er vi erfarne løbere, og noget af det, vi godt kan lide, er at se, når folk udvikler sig, og den glæde der kommer med det," siger Lis Povlsen, der er den en af de to trænere i Wewant2run.

Løbetrænerne følger løbeskolen tæt, hvor de sørger for, at løberne får den rigtige træning uden at få skader. Det er ifølge Lis Povlsen hovedsageligt folk på 35 år og opefter samt folk, der har været skadet, der melder sig ind i løbeklubben, hvor de kan få den støtte, de har brug for under det 13 ugers træningsforløb.

Glade løbere

Det nye hold, der startede 1. januar, er kun det andet hold, der er blevet dannet i den nye løbeklub, der blev grundlagt i september 2020.

En af løberne, der var på løbeskolens første hold i efteråret, er René Knudsen, der havde en god oplevelse med løbeskolen.

"Vi har nogle dygtige trænere, der sørger for, at vi følger det program, de har lagt for løbeskolen, så vi kan udvikle os stille og roligt og undgår skader. Hvis vi gerne vil forcere, får vi at vide, at vi ikke skal, og at vi med deres vejledning nok skal nå målet, som vi ønsker at nå," siger han.

Restriktioner

Wewant2run har haft en fin start på tilværelsen, hvor der i dag er omkring 30 medlemmer. Der er dog forventning om, at der løbende kommer flere medlemmer.

Efter endt løbeskole bliver løberne nemlig automatisk indlemmet i løbeklubben. Det nuværende løbeskolehold har dog ramt loftet af antallet af løbere.

"Vi er også ramt af coronarestriktioner. Vi kan ikke have flere på løbeskolen lige nu, fordi vi i forvejen er nødt til at dele os op i grupper, så der er fire løbere og en en instruktør på hvert hold, så vi kan overholde forsamlingsforbuddet og afstanden på to meter, som er påkrævet," siger Lis Povlsen.

Motivation

Ifølge løbetræneren er motivation en vigtig faktor, når man er del af en løbegruppe, som man er det på løbeskolen.

"Det handler om motivation. Det kan være, at man af en eller anden årsag ikke har lyst til at komme ud at løbe. Man kan sige, at sådan en dag som i dag, så kan det være svært at tage ud og løbe i det her vejr. Men når man ved, at der er nogen, der venter derude, så hjælper det på det," fortæller Lis Povlsen.

Det er Karin Møller enig i. Hun er en anden, der var med på Wewant2runs efterårshold. Hun finder ligeledes stor glæde i at kunne løbe med andre.

"Det er sjovt og seriøst, og ved hver træning bliver jeg set og motiveret. Jeg oplever, at trænerne og de andre løbere begejstres af hinandens resultater på en kærlig og social måde," siger hun.

Løbeskolen tager ikke flere løber ind i denne omgang, men er man interesseret, kan man følge med i, hvornår det næste hold starter på løbeklubbens hjemmeside på Wewant2run.com.

Publiceret 15 January 2021 07:00