Nogle af initiativtagerne foran den nuværende hal. Fra venstre mod højre er det: Michael Jensen fra LIF Gymnastik, Steen Pedersen og Lauge Dehn fra Andelsforeningen Lystrup Idrætscenter. De håber på en stor opbakning til projektet, så faciliteterne kan forbedres.

Nogle af initiativtagerne foran den nuværende hal. Fra venstre mod højre er det: Michael Jensen fra LIF Gymnastik, Steen Pedersen og Lauge Dehn fra Andelsforeningen Lystrup Idrætscenter. De håber på en stor opbakning til projektet, så faciliteterne kan forbedres.

Efter mange års tilløb: Lystrup Idrætscenter skal moderniseres for 29 millioner kroner

Andelsforening bag byggeri håber at kunne komme i jorden til efteråret, så udvidelse af idrætscenter kan være færdig i 2022

Af
Kim Skovrup Andersen

Byggeri Selv i benhårde corona-tider arbejdes der for bedre idrætsfaciliteter i Aarhus Kommune.

I flere forstæder er befolkningstallet vokset, og det har resulteret i en større efterspørgsel efter lokaler til idræt.

I Lystrup er flere folk særdeles aktive med henblik på at skabe bedre forhold for idrætsudøverne, og efter flere års tilløb ser en udvidelse af Lystrup Idrætscenter nu for alvor til at blive til noget.

To haller skal blive til tre under en kommende modernisering.

"Vi skal i gang med at bygge en ny hal primært til gymnastik, samtidig med at vi forbedrer begge de nuværende to idrætshaller. Derudover skal vi have centret bundet centret mere sammen og skabe plads til foreningsfitness, e-sport og squash," forklarer Lauge Dehn og tilføjer:

"Hvis alt går vel, kan vi gå i jorden engang til efteråret, og så vil jeg tro, der går op til 12 måneder, før byggeriet står klar, for der skal jo også tages hensyn til, at idrætscentret er i brug imens."

Han er formand for Andelsforeningen Lystrup Idrætscenter, som blev grundlagt i forbindelse med den første udvidelse i 1990.

Andelsforeningen Lystrup Idrætscenter, hvor flertallet i bestyrelsen bliver valgt af Lystrup IF, har i alle årene haft en fornuftig økonomi og dermed en god opsparing, der skal indgå til at finansiere projektet.

"Vi har passet godt på pengene, og i 2019 blev hallen fra 1990 betalt ud, og det giver så mulighed for, at vi kan billiggøre de nye faciliteter for brugerne og giver os et godt grundlag for at komme videre," fastslår han.

Sådan ser en af illustrationerne ud for, hvordan den nye hovedindgang kommer til at se ud efter udvidelsen af Lystrup Idrætscenter.

Sådan ser en af illustrationerne ud for, hvordan den nye hovedindgang kommer til at se ud efter udvidelsen af Lystrup Idrætscenter.

Et stort ønske er at få åbnet hallerne mere, så endnu flere aktivt kommer til at benytte dem.

"Altså, i dag vender idrætscentret jo forkert og er slet ikke åbent i nogen henseende med en stor murstensvæg. Vi vil åbne mere op og være med til at danne et samlingspunkt og en bymidte. Cafeteriaet og fælleslokalerne ligger skjult inde bagved. Med udvidelsen bliver der åbnet op med en tidssvarende café og moderne mødefaciliteter," fortæller formanden.

Kommunalt milliontilskud

Prisen på moderniseringen forventes at løbe op i 29 millioner kroner.

Aarhus Kommune er kommet med et tilskud på 5 millioner kroner, og der er kontakt med flere forskellige fonde for at finde flere penge.

Selv om økonomien er god i Andelsforeningen Lystrup Idrætscenter, har man stille og roligt sat en indsamling i gang, hvor private borgere og virksomheder fra lokalområdet kan donere penge, og her forventes det, at der kan komme mellem to og tre millioner kroner ind.

"Der samles penge ind til udvidelsen for ikke at belaste de forskellige afdelinger i Lystrup IF. Når der kommer mere egenkapital ind, undgår vi også at låne flere penge, og det betyder, vi kan holde priser nede for medlemmerne. Og så ønsker vi også noget lokalt engagement omkring projektet, så brugerne er med i resten af processen," siger Lauge Dehn.

Lystrup Idrætscenter

  • Lystruphallen blev bygget i 1973 til brug for byens voksende befolkning
  • I 1990 blev Lystruphallen udvidet og fik dermed navnet Lystrup Idrætscenter. Indgangen til Idrætscenteret blev flyttet fra syd mod nord til parkeringspladsen. Dengang blev udvidelsen muliggjort af en gruppe frivillige, som med en kampagne til indsamling af midler til en udvidelse i slutningen af 1988 indsamlede 1,2 millioner kroner. Dertil kommer et kommunalt tilskud. Udvidelsen kostede i alt otte millioner kroner
  • Med byggeriet af de nye faciliteter blev Andelsforeningen Lystrup Idrætscenter grundlagt. Det er en selvejende institution, som ejer og drifter de nye og kommende idrætsfaciliteter i Lystrup Idrætscenter

Publiceret 15 January 2021 08:00