Sanne Norman, indehaver af Living by Norman i Højbjerg, forsøger at bevare optimismen i disse corona-tider.

Sanne Norman, indehaver af Living by Norman i Højbjerg, forsøger at bevare optimismen i disse corona-tider. Privatfoto

Living by Norman: Lokal butik bevarer optimismen og klarer sig uden hjælpepakker

Living by Norman i Højbjerg har sagt nej til hjælpepakker og forsøger at vise samfundssind

Af
Camilla Kjærgaard Olesen

lokal handel Mange erhvervsdrivende og små selvstændige kan mærke coronaens hammer slå hårdt. Det gør sig også gældende for Sanne Norman, der er indehaver af den lille, lokale butik Living by Norman, der ligger i Højbjerg, og hvor hun sælger tøj, ting til hjemmet og værtindegaver.

Mange virksomheder kører i disse tider salg fra deres hjemmesider, men det gør sig ikke gældende for Sanne Norman. Hun har godt nok en hjemmeside til butikken, men man kan ikke købe fra den, og hvad gør man så?

"Jeg har, siden jeg åbnede for to år siden, heldigvis fået bygget en god og loyal kundegruppe op. År 2020 var faktisk et rigtig fint år for mig trods corona, og selv om butikken var lukket i foråret og er det igen nu, så har kunderne været søde til at købe hos mig stadigvæk. Jeg holder gang i min Instagram og Facebook- profil hele tiden, og derigennem kan kunderne bestille varer. De betaler på MobilePay, og jeg pakker varerne i en pose med kvittering, og så er jeg bestemte tidsrum i butikken i løbet af ugen, hvor man så får sin pose udleveret i døren. På den måde har vi ingen kontakt. Hvis man ikke har lyst til at hente det, tilbyder jeg at køre ud til kunderne i en radius af ti kilometer, ligesom jeg også tilbyder at sende med posten," fortæller Sanne Norman, der bevarer optimismen og hele tiden fokuserer på, at det hele nok skal gå.

Positive kunder

Hun har oplevet en stor opbakning fra sine kunder, og er blevet mødt af sætninger som: "Det er godt, du er her, så vi ikke behøver at tage indtil byen," "vi skal støtte dig, for vi vil gerne have, at du bliver her."

"Folk er rigtig søde til at bakke mig op, og det er jeg så taknemmelig for," siger hun.

Mange varer på lager

Som mange andre forretninger har hun massevis af varer, der ikke er solgt, og hun fortæller, at så snart hun må åbne igen, kommer butikken til at boome af varer, og hun bliver nødt til at holde udsalg - noget hun ellers ikke gør sig så meget i.

"Det bliver jeg nødt til, ellers brænder jeg inde med tøjet. Folk holder sig jo hjemme, så der bliver ikke købt så meget tøj, så jeg har rigtig meget af det," siger Sanne Norman.

Det er først, når 2021 er forbi, at hun kan se, hvordan corona har ramt hende, og hun har på grund af pandemien heller ikke lavet noget budget for i år, da hun vil vente at se, hvad der sker. Hun kan dog konkludere, at trods corona i 2020 vækstede hun i forhold til 2019, hvor hun åbnede forretningen. 

Nej tak til hjælp

Hun har ikke modtaget hjælpepakker fra regeringen i forbindelse med nedlukningen, og hun har heller ikke i sinde at gøre det nu.

"Det er blevet en principsag for mig. Der er så meget negativitet, og folk der brokker sig, og jeg gider ikke egentlig ikke rigtig høre på det. Jeg er selvstændig, og jeg har selv valgt det, og jeg havde et godt 2020. Jeg tager januar med, selv om jeg kommer til at miste mange penge på det i omsætning, men jeg sluger også den kamel. Der er måske andre, der har mere behov for pengene end mig, og ellers kan de bruges til noget andet, selv om vi selvfølgelig ikke ved, hvor de så ender henne, men jeg bliver træt i hovedet af al den brok, og jeg vil gerne vise samfundssind ved ikke at tage imod hjælpepakkerne," siger Sanne Norman med optimisme i stemmen.

Publiceret 14 January 2021 07:00