Efter otte år stopper Jesper Skorstengaard som formand for Århus Lærerforening.

Efter otte år stopper Jesper Skorstengaard som formand for Århus Lærerforening. Pressefoto.

Lærerformand i Aarhus stopper

Jesper Skorstengaard genopstiller ikke som formand i Århus Lærerforening

Efter otte år er det slut. Jesper Skorstengaard har torsdag oplyst til bestyrelsen hos Århus Lærerforening, at han ikke genopstiller til posten som formand for foreningen.

Det oplyser Århus Lærerforening selv i en pressemeddelelse.

"Uanset hvilken arena jeg har været i, har jeg hver gang mødt op med rank ryg, fordi jeg repræsenterede verdens dygtigste lærere, børnehaveklasseledere og medlemmer i og omkring folkeskolen," siger Jesper Skorstengaard i pressemeddelelsen.

Jesper Skorstengaard har siden folkeskolereformen i 2013 været formand for Århus Lærerforening, hvor han som den første indgik lokale aftaler om arbejdstid, og siden har lærerkredse rundt om i landet fulgt samme eksempel. Det har været Jesper Skorstengaards klare mål, at aftalen løbende skulle forbedres. Senest med et loft over lærernes undervisningstimetal, fremgår det af pressemeddelelsen.

"Århus Lærerforening har et klart projekt, både fagligt og politisk. Vi skal fortsætte udviklingen af vores lokale aftaler, styrke foreningens tillidsrepræsentanter i deres arbejde og fortsat arbejde for, at folkeskolerne ikke er underfinansierede. Vores lærerkreds er enestående og har vist, at samarbejdssporet og nye veje kan forbedre hverdagen og arbejdslivet for vores medlemmer," siger han i pressemeddelelsen.

Jesper Skorstengaards udmelding betyder, at medlemmerne af Århus Lærerforening skal vælge ny formand ved generalforsamlingen 11. februar.

jwh

Publiceret 14 January 2021 19:41