Vintervejr og corona er ikke en god kombination, lyder det fra Teknik og Miljø i Aarhus Kommune.

Vintervejr og corona er ikke en god kombination, lyder det fra Teknik og Miljø i Aarhus Kommune. Arkivfoto: Ernst Van Norde/Ritzau Scanpix

Kommunen:

Der er risiko for, at veje, fortov og stier ikke bliver saltet

Det er ikke sikkert, at veje, stier og fortov bliver saltet, hvis kommunens vinterberedskab bliver ramt af corona

Vinterens kulde er for alvor ved at tage fat i Aarhus, og det kan give glatte veje, fortov og stier, men i år er det ikke sikkert, at alle kommunens vinterberedskab har mulighed for at salte alle steder i Aarhus. For rammes beredskabet af corona, kan det blive nødvendigt at prioritere.

Det oplyser Teknik og Miljø i en pressemeddelelse.

Lige nu salter kommunens vinterberedskab veje, stier og fortov, som det plejer, men der er en risiko for, at serviceniveauet ikke kan opretholdes.

”Selvom vi overholder alle restriktioner og lige nu har et aktivt beredskab, er vi nødt til at forholde os til den risiko, at vores medarbejdere kan blive ramt af corona. Er uheldet ude, står vi i en situation, hvor det er nødvendigt at prioritere i vores snerydning og saltning. Situationen kan hurtigt ændre sig, og derfor opfordrer vi aarhusianerne til at holde sig opdateret, inden de bevæger sig udendørs under frost og sne,” siger Kim Gulvad Svendsen, driftschef hos Teknik og Miljø, i pressemeddelelsen.

Teknik og Miljø er lige nu ved at afsøge, om der i andre dele af Aarhus Kommune findes hjemsendte medarbejdere med de nødvendige kompetencer, der kan understøtte vinterberedskabet, hvis det bliver nødvendigt, fremgår det af pressemeddelelsen.

jwh

Prioritering

  • Vinterberedskabets prioritering vil følge de klassificeringer, der allerede er i forhold til veje, stier og fortov. Se kort over klassificeringerne på aarhus.dk/vintertrafik.
  • Aarhusianerne kan holde sig opdateret om situationen på aarhus.dk/vintertrafik og Facebook-siden ”Trafik i Aarhus”.

Kilde: Teknik og Miljø

Publiceret 12 January 2021 13:30