Pressefoto: AUH

Pressefoto: AUH

Dagens corona-tal:

 Nedadgående kurve fortsætter - men alt for få bliver testet

Antal smittede i Aarhus har ikke været så lavt i lang tid, men det hænger formentlig også sammen med antallet af tests

Smittetrykket i Danmark er nedadgående og har været det i noget tid.

Det samme gør sig gældende i Aarhus, hvor blot 69 personer er testet positiv med Covid-19 det seneste døgn. Det er dog værd at bemærke, at blot 57.956 personer er blevet testet på landsplan, hvor blot 1.076 er testet positive.

Sidst, Aarhus havde så få smittetilfælde, var 26. december, hvor der også blev testet meget få. Ellers skal vi helt tilbage til 29. november for at finde så få positive aarhusianere.

Der er dog ikke meget, der tyder på, at de nuværende restriktioner løftes lige foreløbigt, idet regeringen og sundhedsmyndighederne vil holde hånd i hanke med den engelske og mere smitbare variant af coronavirus, der florerer i Danmark.

Derfor har sundhedsmyndigheder, sundhedsministeren og statsminister Mette Frederiksen (S) den seneste tid opfordret til, at mange flere danskere lader sig teste, hvis der er den mindste risiko for, at man kan have været udsat.

Aarhus er fortsat den kommune i Jylland og på Fyn med den tredjehøjeste incidens (252), kun overgået af Mariagerfjord og Samsø.

De værst ramte postdistrikter i kommunen er Aarhus V med 435, Brabrand med 430, Tilst med 394 og Åbyhøj med 378.

Den seneste uge er 892 personer testet positiv i Aarhus ud af 37.408 testede.

På landsplan er 26 døde det seneste døgn, mens der er 917 indlagte. 128 er indlagte i Region Midtjylland, heraf 52 på AUH.

ddp

Publiceret 12 January 2021 14:30