Morten Nystrup, ansvarshavende chefredaktør for Jyllands-Postens Lokalaviser

Morten Nystrup, ansvarshavende chefredaktør for Jyllands-Postens Lokalaviser

AARHUS-SKALAEN:

 Jacob Bundsgaard? Er det ikke ham fra Danske Bank?

Vi havde forventet mere af 2021, der starter med en række aarhusianske nedture.

Af
Morten Nystrup

ansv. chefredaktør

NEDTUR

Smilet er stivnet

En kreds af aarhusianske forretningspartnere har drevet, hvad der mest af alt ligner en webshopkarusel med et hav af forskellige hjemmesider og en bunke utilfredse kunder bag sig. Udover kopi-selvbruner og påstået holdningskorrigerende tøj, der har vist sig at være billige T-shirts fra Kina, solgte man det omdiskuterede tandblegningsprodukt Smilebright, som Risskov-drengen Peter Falktoft agerede reklamesøjle for. Falktoft anede angiveligt ikke, at produktet indeholdt 75 gange mere af blegemidlet brintoverilte end tilladt. Nu har Smilebright erklæret sig konkurs, beretter Berlingske. Udover ubetalte millionregninger, har bagmændene også efterladt 17 paller med det farlige tandplejeprodukt, der er stemplet som ”farligt affald”. Det hænger kommunen nu på.

Gør det, du er bedst til

Er det reklame for Danske Bank, når borgmester Bundsgaard i en lang video stærkt præget af bankens logo, bedømmer lokale kartoffelpizzaer og bliver udfordret af privatkundechefen i straffesparkskonkurrence på stadion? Det spørgsmål rejses i Stiften, hvor der drages paralleller til, da JP Aarhus’ i 2018 afslørede, at Bundsgaard agerede reklamesøjle for en lokal frisørkæde. Ankestyrelsen slog dengang fast, at Bundsgaard med sin optræden i salonen havde ydet indirekte støtte til frisørkæden. I tilfældet Danske Bank er det måske mere Aarhus end hårvoks, borgmesteren gør reklame for. Kommunens jurister afviser, at Bundsgaard reklamerer for banken, men hvad siger Ankestyrelsen mon til Bundsgaards nye optræden?

Aller bør se rødt

Kun en tåbe frygter ikke Ringvejen, særligt i det vestlige Aarhus, hvor vanvidsbilister uden respekt for loven eller mennesker, farer afsted som det passer dem. Fredag fangede politiet bl.a. en bilist, der drønede afsted med 122 km/t. Ved samme lejlighed tog man flere ”farveblinde” bilister, der bragede over for rødt lys. En af dem, en 20-årig mand, havde i forvejen syv verserende sager om klip i kørekortet samt en sigtelse for vanvidskørsel på ”samvittigheden”. I oktober blev en 23-årig kvinde dræbt i fodgængerfeltet ved Åby Ringvej/Edwin Rahrs Vej. Ifølge anklageskriftet fordi en 27-årig mand, der er kendt for vanvidskørsel, ignorerede det røde lys. Vi bør ikke kunne leve med den uholdbare og – desværre beviseligt – livsfarlige adfærd i vores by.

Publiceret 12 January 2021 07:00