Den aarhusianske rigmand Anders Holch Povlsen ejer Heartland-koncernen, som nu kaster penge efter den aarhusianske teknologi-virksomhed Emplate.

Den aarhusianske rigmand Anders Holch Povlsen ejer Heartland-koncernen, som nu kaster penge efter den aarhusianske teknologi-virksomhed Emplate. Arkivfoto: Joachim Ladefoged/Ritzau Scanpix

Aarhusiansk studieprojekt modtager millioninvestering fra Holch Povlsen

Den Aarhus-baserede teknologivirksomhed Emplate har modtaget en millioninvestering fra Hypezone, der er en del af Heartland-koncernen, som ejes af rigmanden Anders Holch Povlsen

”Vi er meget ydmyge over det engagement og den tillid, som vi er blevet vist, og glæder os meget til de kommende år.”

Ordene kommer fra Simon Staack Jørgensen. Han er direktør i og medstifter af den Aarhus-baserede teknologivirksomhed Emplate, som netop har modtaget en millioninvestering fra Hypezone, der er en del af Heartland-koncernen, som ejes af den aarhusianske rigmand Anders Holch Povlsen.

Det oplyser Aarhus Universitets iværksættertilbud, The Kitchen, som Emplate tidligere har været en del af, i en pressemeddelelse.

Emplate står bag en digital løsning, som størstedelen af danske shoppingcentre og en række udenlandske centre benytter, og med investeringen banes vejen nu for en række nye ansættelser og international vækst, oplyses det i pressemeddelelsen.

Startede som studieprojekt 

Emplate blev stiftet i 2014 som en del af et studieprojekt på Aarhus Universitet, og virksomheden har i sine tidlige år været en aktiv del af Aarhus Universitets iværksættertilbud, The Kitchen.

“Jeg synes, at det er flot, at Aarhus Universitet kan skabe rammerne for at studerende, ligesom vi var, kan få muligheden for at efterprøve idéer i erhvervslivet. De har naturligvis en aktie i, at vi står her i dag. Med investeringen fra Hypezone kigger vi nu ind i en periode med ansættelse af flere dygtige kolleger, og den første håndfuld jobopslag er allerede lagt ud på vores hjemmeside,” fortsætter Emplate-direktør Simon Staack Jørgensen i pressemeddelelsen.

Investeringen faldt på plads kort før nytår efter en effektiv og gnidningsfri proces.

Siden 2017 har virksomheden tredoblet omsætningen, og den udvikling er ikke gået ubemærket hen.

“Vi er imponerede over, hvad teamet i Emplate har opnået med egne ressourcer. Vi ønsker at investere i virksomheder, der kan indtage en førende rolle i deres felt, og vi har store forventninger til hvad Emplate kan opnå indenfor digitalisering af shoppingcentre," fortæller Lise Kaae, direktør i Heartland, som står bag millioninvesteringen.

Lokalavisen Aarhus har henvendt sig til Emplate for at høre det præcise beløb, som virksomheden modtager fra Heartland, men direktør Simon Staack Jørgensen ønsker ikke at oplyse det.

jwh

Publiceret 12 January 2021 11:17