Foto: AUH

Foto: AUH

Dagens corona-tal:

 De ældre og vest-bydele er lige nu værst ramt af corona

Smittetrykket er lige nu højest blandt de ældste aarhusianere og beboerne i vest

Af
Jeppe Rafn

I den seneste uge, fra tirsdag 5. januar til mandag 11. januar, har 949 aarhusianere fået bekræftet, at de er smittet med coronavirus. De 949 positive er fundet blandt 30.507 testede, hvilket giver en positivprocent på 3,11 og en incidens på 269 - antal smittede på syv dage per 100.000 indbyggere.

Aarhus har, næstefter Samsø og Mariagerfjord, den højeste incidens blandt alle kommuner i Jylland og på Fyn.

Værst i vest

Internt i Aarhus er smittetrykket værst i en række postdistrikter i den vestlige del af kommunen. Aarhus V topper med en incidens på 442, hvorefter følger Brabrand med 420, Tilst med 394 og Åbyhøj med 370.

Flere ældre

Aldersmæssigt er der i den forgangne uge sket en stor stigning af antal smittede i de ældste aldersgrupper. I aldersgruppen 81-90 år har der været 48 nye smittetilfælde, hvilket er cirka dobbelt så mange som gennemsnittet i Aarhus, når man tager hensyn til antallet af borgere fra 81-90 år.

I aldersgruppen fra 91 og op er der konstateret 17 nye smittetilfælde, hvilket er fire gange så mange gennemsnittet i forhold til antal borgere i aldersgruppen.

De tørre tal, som Aarhus Kommune offentliggør på baggrund af tal fra Statens Serum Institut, falder i tråd med, at smitten på byens plejehjem er eskaleret og aldrig har været højere end nu.

Alene i årets første syv dage har 92 beboere på kommunens plejehjem fået covid-19, viser en statusopgørelse, som JP Aarhus har fået indsigt i.

Flere døde og indlagte

Det stigende antal ældre med covid-19 er givetvis også forklaringen på, at antallet af coronarelaterede dødsfald og indlagte i Region Midtjylland lige nu topper. Alene søndag og mandag døde ni mænd og fem kvinder med covid-19 i regionen, og mandag var der 50 indlagte på Aarhus Universitets Hospital.

Publiceret 11 January 2021 19:15