Intensiv covid afdeling på Aarhus Universitets Hospital.

Covid Intensiv Øst Foto: AUH

Presset af covid-19: Hospitaler udsætter behandlinger og ambulante besøg

Hospitalerne i region Midtjylland udsætter behandlinger for at skabe plads til indlagte med covid-19

Har du en aftale på et hospital i Region Midtjylland i de kommende uger, er det ekstra vigtigt at tjekke din post eller tage telefonen. Alle hospitaler ser sig nemlig nu nødsaget til systematisk at udsætte en række planlagte behandlinger og operationer, fordi flere bliver indlagt med covid-19. Også ambulante besøg kan blive udsat, oplyser regionen i en pressemeddelelse.

"Det er altid med tungt hjerte, at vi udsætter planlagte behandlinger. Vi ved, at man som borger ser frem til at få for eksempel et knæ ordnet og sin normale hverdag tilbage. Men det er nødvendigt for at kunne løfte opgaven med covid-19 og samtidig forsøge i videst muligt omfang at tage hensyn til de ansatte på hospitalerne, som er meget pressede," siger regionsrådsformand Anders Kühnau.

Han understreger, at alle akutte behandlinger, herunder kræftbehandling og fødsler, fortsat gennemføres.

"Vi står i en ny bølge. Vi ved ikke, hvor længe den varer, men vi udsætter naturligvis kun de behandlinger, som er nødvendige for at få taget hånd om patienter med covid-19," siger Anders Kühnau.

Det er ikke nødvendigt at kontakte hospitalet. Hvis man får udsat sin behandling, får man besked enten pr. telefon eller via e-boks. Så hører man ikke fra hospitalet, gennemføres behandlingen.

Mandag 14. december var 83 patienter indlagt med covid-19 på Region Midtjyllands hospitaler, heraf 38 på Aarhus Universitets Hospital.

Af de 83 indlagte patienter er 12 på intensivafdelinger, og 11 af de 12 ligger i respirator.

jr

Publiceret 15 December 2020 00:00