Skovgårdsparken i Brabrand.

Skovgårdsparken i Brabrand. Foto: Brabrand Boligforening

Boligområde i Aarhus har holdt vejret: Var i højrisiko for at skulle rive halvdelen af boligerne ned

Hvis Skovgårdsparken igen var endt på årets ghettoliste, skulle andelen af almene boliger reduceres med over halvdelen

I Brabrand Boligforening og Skovgårdsparken i Brabrand har man længe holdt vejret, mens man har ventet på offentliggørelsen af dette års ghettoliste. I dag blev spændingen udløst, og glæden var stor både hos boligforeningen og beboerne i Skovgårdsparken. Skovgårdsparken er nemlig ikke længere på listen, hvilket betyder, af de nyrenoverede blokke ikke længere er nedrivningstruede. Det oplyser boligforeningen i en pressemeddelelse.

”I Brabrand Boligforening er vi utroligt glade og lettede både på boligforeningens vegne og i særdeleshed på vegne af beboerne i Skovgårdsparken. Det er på alle måder en rigtig god nyhed, at boligerne i Skovgårdsparken, som for få år siden blev renoveret for flere hundrede millioner kroner, ikke længere er i fare for nedrivning,” siger Keld Albrechtsen, som er formand for Brabrand Boligforening.

Hvis Skovgårdsparken igen i år blev stemplet som en ”hård ghetto”, ville andelen af almene boliger i boligområdet skulle nedbringes fra de nuværende 91,4 procent til 40 procent. Området har været på ghettolisten i de seneste fire år, og hvis et boligområde ender på listen fem år i træk, kommer området endegyldigt på den såkaldte ”hårde ghettoliste”, hvilket har alvorlige konsekvenser og blandt andet indebærer, at andelen af almene familieboliger skal reducere til at udgøre højest 40 procent af boligmassen.

Det var kriteriet om andelen af beboere med domme for lovovertrædelser, som betød, at Skovgårdsparken sidste år optrådte på regeringens ghettoliste.

”Hovedårsagen, til at Skovgårdsparken ikke længere figurerer på ghettolisten, er, at grænseværdien for antal dømte er rykket opad. Samtidig er 2019-tallet faldet i forhold til 2017-tallet. Den samlede effekt er, at vi nu er under grænseværdien for antal dømte. Afdelingen er derfor nu 'blot' en helt almindelig boligafdeling – og heldigvis for det. Fremover vil vi gøre alt, hvad vi kan, for at sikre, at Skovgårdsparken ikke kommer på ghettolisten igen,” siger formanden.

Bispehaven i Aarhus V og Gellerupparken/Toveshøj i Brabrand er fortsat på ghettolisten.

jr

Publiceret 01 December 2020 11:47