Modelfoto:

Modelfoto: Adobe Stock

23 elever og seks ansatte på skole i Aarhus smittet med coronavirus

Af
Jonas Wrede Hansen og Jeppe Rafn

23 elever og seks ansatte på Gammelgaardsskolen i Aabyhøj er konstateret smittet med covid-19.

Det oplyser udskolingsleder Jasper Staffensen mandag over middag til Lokalavisen Aarhus.

Han fortæller, at smitteudbruddet på skolen i Aabyhøj tog til i slutningen af sidste uge og i løbet af weekenden, og mandag var 14 klasser og syv pædagoger/lærere hjemsendt.

"Siden sommerferien har vi oplevet smitte i enkelte klasser, og vi har nogle helt klare sundhedsfaglige retningslinjer, vi følger. Hver gang en elev eller en lærer, der har været i en klasse, bliver registreret smittet, så sender vi hele klassen hjem, og det selvom læreren kun har været der ganske kort. På den måde har vi kunnet holde smittetrykket nede her på skolen, men lige nu oplever vi et større smittetryk end tidligere. Det er kulmineret lige nu - det er der ingen tvivl om," fortæller udskolingslederen.

Der går cirka 350 elever i de 14 klasser, som er sendt hjem. De skal testes negativ en gang, før de kan få lov at komme tilbage på skolen, og derefter skal de testes ydeligere en gang for at være på den sikre side.

Kan håndtere smitten

Andre skoler i Aarhus har tidligere sendt alle hjem, selvom de har haft færre smittede, end der er på Gammelgaardsskolen lige nu, men indtil videre vurderer skolen og kommunen, at det ikke er nødvendigt at lukke hele skolen.

"Det handler om, at det skal være sundhedsmæssigt forsvarligt både for eleven at komme i skole og medarbejderne at komme på arbejde, og man kan gøre mange andre ting end blot at lukke ned," siger udskolingsleder Jasper Staffensen.

Han vil dog ikke vil afvise, at det kan blive nødvendigt at skride hårdere ind.

"Vi er i daglig kontakt med Børn og Unge-afdelingen og kigger meget nøje på smittetrykket i de her timer og dage."

Alle de hjemsendte elever får fjernundervisning, som skolerne har erfaring med fra foråret, hvor alle elever en overgang var sendt hjem.

Gammelgaardsskolen er langtfra den eneste skole i Aarhus Kommune, som er ramt af covid-19. Børn og Unge-afdelingen oplyser, at i sidste uge var cirka 300 medarbejdere og 1.000-1.200 børn/elever dagligt sendt hjem fra skole, dagtilbud og fritidstilbud.

Publiceret 30 November 2020 13:17