Lystrup Futsal-holdet til DM-finalen i den seneste sæson. Michael Springborg Stampe er holdets cheftræner, og han står yderst til venstre på bagerste række.

Lystrup Futsal-holdet til DM-finalen i den seneste sæson. Michael Springborg Stampe er holdets cheftræner, og han står yderst til venstre på bagerste række.

Jyllands bedste går efter Champions League

Lystrup Futsal har fået en tilfredsstillende sæsonstart med to sejre og en tro på at gå hele vejen med en bredere trup

Af
Kim Skovrup Andersen

Sport Opskriften er klar for Lystrup Futsal: Den seneste sæsons succes skulle meget gerne gentages, og efter de første to kampe er holdet godt på vej i landets bedste række.

"Vi har vundet med 9-3 og 1-0, og jeg synes, vi ser meget stærke ud, så vi kunne godt tænke os at komme i DM-finalen igen, og så måske endda tage skridtet fuldt ud og vinde," siger cheftræner Michael Stampe Springborg, som styrer tropperne for tredje sæson i træk.

Men for at tredje gang skal blive lykkens gang, kræver det også en smule held. Noget Lystrup Futsal ikke var begunstiget af i sommerens finaler mod Futsal Gentofte, der vandt knebent over to kampe.

Drømmene stopper ikke ved at blive Danmarks bedste.

"Vi kunne godt tænke os at spille Champions League, som Gentofte i øjeblikket er ved at kvalificere sig til. Hvis man kvalificerer sig, får man 10.000 euro af UEFA, og så vidt jeg ved, vil der også være nogle tv-penge og så selvfølgelig nogle fede kampe. Det vil kræve noget ekstra, men det er dét, vi drømmer om," siger cheftræneren.

Jeg kan se på vores modstanderes facebook-grupper, at vi bliver præsenteret som 'Jyllands bedste futsalhold' eller som 'DM-sølvvinderne fra sidste sæson', så der er en del prestige i at slå os i år

Stor konkurrence

I denne sæson har Lystrup Futsal ifølge Michael Stampe Springborg en historisk stor bredde i truppen, og der er en intensiv konkurrence om pladserne.

"Der er 24 spillere i truppen, og der er mellem 12 og 16 spillere til træning hver gang. Det betyder, vi kan spille nogle interne kampe på et højt niveau. Jeg har en rutineret stamme af ti spillere, og lige nu spiller jeg vi med to faste kæder. Det betyder vores spil har fået nye facetter, fordi de efterhånden kender hinanden så godt, at vi har et fornuftig overtalsspil og farlige dødbolde," forklarer Michael Stampe Springborg.

Derfor vil favoritværdigheden ofte ligge på Lystrup-spillernes skuldre.

"Jeg kan se på vores modstanderes facebook-grupper, at vi bliver præsenteret som 'Jyllands bedste futsalhold' eller som 'DM-sølvvinderne fra sidste sæson', så der er en del prestige i at slå os i år. Men det er bare fedt, og vi glæder os over igen at kunne spille foran tilskuere," siger Lystrup Futsal-træneren, der også kan gnide sig i hænderne over tilgang af fem spillere og profilen Daniel Stoltze, som er tilbage efter en længere skadespause.

De kan alle opleves fredag 4. december, når Lystrup Futal tager imod oprykkerne Broager UI på hjemmebanen i Lystrup Idrætscenter klokken 19.30.

Billetter til opgøret kan købes på www.boldbillet.dk.

OM FUTSAL

  • Navnet futsal er en sammentrækning af ’fútbol sala/de salon’ på spansk og ’futebol de salão’ på portugisisk og kan oversættes til 'indendørs fodbold'.
  • Futsal adskiller sig på vigtige punkter fra den klassiske indendørs fodbold, for i futsal spiller hvert hold med fem spillere på en håndboldbane uden bander, og når bolden er ude af spil, skal der foretages et indspark ved igangsætningen.
  • I 2006/2007 gik DBU for alvor ind i arbejdet med udviklingen og udbredelsen af spillet og besluttede at forsøge at integrere futsal som en del af DBU’s officielle turneringer.

Kilde: DBU

Publiceret 28 November 2020 08:00