Karina Grønbech Andresen er ny event manager, hvis første opgave har været at arrangere et nisseløb.

Karina Grønbech Andresen er ny event manager, hvis første opgave har været at arrangere et nisseløb. Fotocollage

Trodser corona og gentænker nyt løb til fordel for nyt idrætscenter i Åbyhøj

Karina Grønbech Andresen er udnævnt som event manager og skal være med til at skabe lokalt ejerskab til et kommende idrætscenter i Åbyhøj. Første arrangement er et nisseløb

Af
Kim Skovrup Andersen

Aktivitet Lokalsamfundene i Åbyhøj og Hasle rykker endnu tættere sammen i kampen for at få opført en ny idrætshal i nærmeste fremtid.

Der findes en styregruppe, som arbejder på at skaffe midler til at opføre en idrætshal ved Gammelgaardsskolen i Åbyhøj sammen med lokale idrætsforeninger som Aabyhøj IF Gymnastik og Fodbold samt Hasle KFUM Håndbold og Hasle Badminton, og den har netop udpeget en event manager.

Det er Karina Grønbech Andresen, der er bosat i Åbyhøj og som arbejder på Hasle Skole.

Karen Kjær Larsen er formand for styregruppen, der arbejder for at få opført en ny idrætshal i Åbyhøj.

Karen Kjær Larsen er formand for styregruppen, der arbejder for at få opført en ny idrætshal i Åbyhøj. Arkivfoto: Kim Skovrup Andersen

"Hele idéen bag vores ønske om at etablere Åbyhøj Idrætscenter er jo at skabe grobund for flere og større fællesskaber omkring idræt og sund livsstil i Åbyhøj og Hasle. Vi arbejder stadig på få kommunens medfinansiering og accept af en ny hal. Blandt andet søges der midler i Kultur og Borgerservices idrætsfacilitetspulje. For skabe et lokalt ejerskab i projektet har vi udnævnt Karina Grønbæk Andresen som en event manager," fortæller formanden for styregruppen, Karen Kjær Larsen.

Dét at være med til at skabe noget, synes jeg bare er spændende og vigtigt for et lokalsamfund

"Jeg er en person, der godt kan lide at sætte en masse ting i gang og se det få liv. Da vi flyttede til Åbyhøj for tretten år siden, fik vi etableret en vejfest, der i dag samler 70 mennesker. Dét at være med til at skabe noget, synes jeg bare er spændende og vigtigt for et lokalsamfund," siger Karina Grønbech Andresen og tilføjer:

"Og så synes jeg bare, det er et genialt tiltag at få en ny hal. Som småbørnsmor har jeg savnet en hal i nærheden. Nu er mine børn så store, at de skal til at cykle, og dér synes jeg ikke, det lige er så fedt at skulle cykle ud til Globus1, når man ved, hvordan trafikken er ude på ringvejen."

Som den første opgave for at skaffe penge til et nyt idrætscenter er hun i fuld gang med at arrangere et nisseløb, hvor alle kan deltage. Det kræver blot en nissehue, et par sko, en mobiltelefon og masser af godt højt humør.

"Det nuværende forsamlingsforbud på ti personer umuliggør et traditionelt løb. I stedet må vi gøre det virtuelt, hvor man som deltager løber i sit eget lokalområde gerne med nissehus på, så man viser, man deltager og støtter," siger Karina Grønbech Andresen.

Lokalt sammenhold

Hun oplyser, at der i skrivende stund er 100 tilmeldte løbere, der har købt startnummer, og til selve løbet er der mulighed for at være med i forskellige fotokonkurrencer.

"Vi får nok ikke de store indtægter på sådan en dag, men det er lige så meget for at markere, at der sker noget. Der er noget symbolsk over løbet, hvor vi arbejder for at skabe endnu mere lokalt sammenhold. Og så håber vi, at vi kan få det til at fungere normalt til næste år. Vi satser på, at nisseløbet bliver en tradition," fastslår den nye event manager, som forklarer at hun er blevet inspireret af nisseløbet ude i Lystrup.

Åbyhøj Nisseløb bliver arrangeret i samarbejde mellem Grundejerforeningen Klokkerparken og Åbyhøj Idrætscenters projektgruppe og forgår lørdag 28. november klokken 11.

Ellers arbejder Karina Grønbech Andresen med nogle aktiviteter til næste år.

"Vi er i gang med at udtænke nogle forårsaktiviteter og vil gerne samarbejde med forskellige uddannelsesinstitutioner, så vi kan få arbejdet med at få finansieret hallen endnu mere bredt ud og få skabt et endnu større fællesskab," siger event manageren.

Åbyhøj Nisseløb

  • Nisseløbet arrangeres lørdag 28. november, hvor beboere i Åbyhøj og omegn tager en nissehue på, når startskuddet lyder klokken 11. Herefter begiver man sig ud på ens yndlingsrute på 1, 2 eller 5 kilometer fra ens bopæl. Inden da sørges der for opvarmning klokken 10.45 via livestream på Åbyhøj Idrætscenters Facebook-gruppe.
  • Det koster 75 kroner for en person og 150 kroner for en familie at deltage. Tilmelding med navn og alder på alle deltagere kan sendes til kasserer.klokkerparken@gmail.com

Publiceret 26 November 2020 06:00