Nu sker det:

Flere hundrede traktorer indtager Aarhus C

Trafikken forventes lørdag formiddag at blive voldsomt påvirket af dagens store traktor-demonstration

Af
Jonas Wrede Hansen

Artiklen opdateres løbende med billeder

Adskillige traktorer er lørdag formiddag kørt ind i Aarhus for at deltage i dagens store demonstration, der ifølge arrangørerne sker som en reaktion på regeringens coronahåndtering.

Kort efter klokken 11 lørdag formiddag oplyser Østjyllands Politi på Twitter, at omkring 400 traktorer indtil videre er kørt ind i Aarhus, hvor de er på vej ned til havnen. Det forløber roligt, men trafikken er påvirket flere steder.

Se billeder af dagens demo i galleriet

Klokken 12.40 oplyser Østjyllands Politi på Twitter, at alle traktorer er ankommet til Aarhus, og selve demonstrationen er nu i gang i Musikhusparken.

"Vi forventer, at trafikken igen kan blive påvirket, når traktorerne skal ud af byen ca. kl. 14.15-15.30," skriver politiet på Twitter.

Rasende over mink-sagen

Det er gruppen "Folkestyret hylder Grundloven", som har anmeldt demonstrationen. Det er især mink-sagen, der har udløst traktorførernes vrede. Arrangørerne har oplyst, at traktorerne kommer til byen i løbet af morgenen og samles ved Sydhavnsgade og ved den gamle færgeterminal på Aarhus Ø, før de i samlet flok kører ind mod midtbyen for at ende ved Musikhusparken. Her forventes der mange mennesker til et større arrangement med taler.

Efterfølgende skal de mange traktorer forlade byen igen, men det sker løbende henover eftermiddagen og ikke ad faste ruter. Det kan dog fortsat påvirke trafikken, når de mange traktorer skal ud af byen igen, oplyser politiet.

Demonstrationen i Musikhusparken forventes at vare fra klokken 12.00 til klokken 14.00, herefter vil der være en demonstrationsmarch retur til traktorernes holdepladser på henholdsvis Sydhavnsgade og Molslinjens gamle færgeterminal. Den vil formentlig påvirke trafikken i tidsrummet fra ca. 14.00 til ca. 14.30, oplyser Østjyllands Politi, der er til stede under hele demonstrationen.

Sådan påvirker dagens demonstration trafikken i Aarhus.

Sådan påvirker dagens demonstration trafikken i Aarhus. Kort: Østjyllands Politi

Publiceret 21 November 2020 10:55