Foto:

Foto: Øxenholt Foto

Støjberg og Vanopslagh deltog i traktor-demonstration i Aarhus

Politiet anslår, at omkring 350 traktorer lørdag deltog i den store demonstration i Aarhus. Foran Musikhuset deltog flere folketingsmedlemmer

Af
Jonas Wrede Hansen

Aarhus var lørdag forvandlet til et stort traktor-træf. Omkring 350 landmænd havde således kørt deres traktorer fra nær og fjern til byen for sammen at vise deres utilfredshed med regeringens måde at håndtere minksagen på.

Det startede fra morgenstunden, hvor de mange traktorer strømmede til Aarhus, hvor første mødested var på havnen. Herefter kørte de ned mod Musikhusparken, hvor der blev afholdt flere taler. Blandt andre stod Alex Vanopslagh, politisk leder for Liberal Alliance, på talerstolen. Det samme gjorde Lars Boje Mathiesen, tidligere medlem af Aarhus Byråd og nuværende folketingsmedlem for Nye Borgerlige, og blandt de fremmødte stod folketingsmedlem Inger Støjberg (V).

Klokken 14 oplyste Østjyllands Politi på Twitter, at demonstrationen var ovre, og godt to timer senere kkunne politiet meddele, at alle traktorer var ude af Aarhus.

"Så er alle traktorer ude af byen. Der har været lidt forstyrrelser af trafikken - 350 traktorer fylder i bybilledet - men alt er forløbet godt og roligt. Tak til alle deltagere, som har været gode til at følge politiets anvisninger både til, fra og under demonstrationen," lød det fra Østjyllands Politi på Twitter.

Det var gruppen 'Folkestyret hylder Grundloven', som stod demonstrationen, der også blev afholdt i København.

Publiceret 21 November 2020 15:46