Arkivfoto

Arkivfoto

Præsteklumme: Tak, trods alt!

Af
Line Theresia Villefrance

sognepræst i Beder og Malling

Præsteklumme Efter et lille års barsel melder hverdagen sig, og jeg skal finde tilbage til det arbejdsliv, jeg forlod, som på en gang er velkendt og samtidig helt forandret.

Corona har vendt op og ned på det meste, det, som vi engang kunne gøre i blinde, er nu forandret, og vi må finde nye rutiner og rytmer.

Sådan er det i folkekirken, såvel som på andre arbejdspladser og i de fleste hjem verden over.

For mange er dagligdagen en helt anden end for bare lidt over et år siden, hvor vi i nyhederne for første gang hørte om den nye virus i den kinesiske millionby Wuhan.

For mit eget vedkommende blev den 'fredelige' barselstid erstattet af en tid med to små børn hjemme, masser af koordinering og alt for lidt søvn.

Jeg lynede og tordnede indvendigt, da jeg blev mødt af manglende forståelse over, at vores ældste barn blev sendt i institution igen i det øjeblik de åbnede, for både hun, jeg og lillebror havde brug for HVERDAG.

De fleste har brug for en eller anden form for hverdag, en genkendelighed, men hvad gør vi, når den ikke længere er at finde?

Hvad gør vi, når vi dagligt rammes af nye coronatal og nye retningslinjer, eller hvad det nu kan være, der forstyrrer vores daglige orden?

Vi tilpasser os, det gør de fleste i hvert fald, men jeg tror også, at vi hver især leder efter noget stabilt og uforanderligt, som vi kan støtte os til.

For mig har og er taknemmelighed et bærende element, jeg støtter mig til. Til tider står den i skyggen af frustrationer og ærgrelse, sågar vrede og irritation, men den er der dog.

En taknemmelighed over, at min familie holder mig ud, når jeg er urimelig.

En taknemmelighed over at se, hvordan flertallet passer på, hjælper og møder hinanden med forståelse og omsorg.

En taknemmelighed over og tro på, at der er noget at være taknemmelig over hver dag, hvor solen står op på ny.

Kristendommen indbyder til taknemmelighed allerede fra skabelsesberetningen hvor: "Gud så, at det var godt", men alle der kender bare lidt til Biblens fortællinger ved også, at de langt fra er fri for prøvelser og lidelse, sådan er menneskelivet også. Taknemmelighed skal derfor ikke forveksles med ubekymrethed.

Min oplevelse er dog, at taknemmelighed bringer en flig af stabilitet med sig midt i alt det foranderlige, i alt det som giver anledning til bekymring.

Så tak, trods alt.

Publiceret 21 November 2020 01:00