Opskrifterne bliver udviklet og testet grundigt hjemme i køkkenet hos Ann-Christine Hellerup Brandt, som er glad for at bo i nærheden af Aarhus:

Opskrifterne bliver udviklet og testet grundigt hjemme i køkkenet hos Ann-Christine Hellerup Brandt, som er glad for at bo i nærheden af Aarhus: "Aarhus er en hyggelig by med masser dejlige spisesteder af høj kvalitet i alle prisklasser, al den skønne natur i det sydlige Aarhus, vi holder mest til i, med både havet og skovene, som vi er meget glade for."

Ann-Christine Hellerup Brandt fra Valdemarsro: "Det behøver ikke være svært og tidskrævende at lave hjemmelavet mad"

Grøntsagerne har hovedrollen i ’Valdemarsro – Grøn aftensmad’, som er opfølger til bestseller-kogebogen ’Valdemarsro – Aftensmad’

mad Hjemmelavet, grønt og til at overskue. Det er mottoet i kogebogen ’Valdemarsro – Grøn aftensmad’, som Ann-Christine Hellerup Brandt står bag. Hendes første kogebog ’Valdemarsro – Aftensmad’ er den mest solgte kogebog i mange år, og i mange danske hjem er der blevet kokkereret lystigt ud fra opskrifter fra Valdemarsro-bloggen.

Husregel om grøntsager

Grøntsagerne får lov at fylde i 'Valdemarsro – Grøn aftensmad', for Ann Christine Hellerup Brandt mener, at grøntsager kan noget særligt, og at der er uendeligt mange tilberedelsesmuligheder.

"Først og fremmest, så smager grøntsager fantastisk, og de er enormt alsidige at lave mad med. Det er nærmest magisk, hvor forskelligt grøntsager kan smage alt efter tilberedning. Vi har derfor en lille ting hjemme hos mig med, at man ikke kan sige, at der er en grøntsag, man ikke er så vild med. Man kan i stedet sige, at der er tilberedningsmetoder af den enkelte grøntsag, som man ikke synes så godt om."

Ude også godt

"Det behøver hverken være svært eller tidskrævende at lave god, hjemmelavet mad," understreger Ann-Christine, som er glad for alle de henvendelser, hun får fra folk, der ikke er så erfarne med madlavning, men som har fået modet til at kaste sig ud i det med Valdemarsro-opskrifter i hånden. Som den 77-årige enkemand, der skrev til Ann-Christine, at han aldrig havde lavet mad, før han blev alene, men nu har stor glæde og fornøjelse ved at lave mad ud fra kogebogen 'Valdemarsro – Aftensmad'.

Forsiden på Ann-Christine Hellerup Brandts nye bog 'Valdemarsro - Grøn aftensmad'. Pressefoto

Forsiden på Ann-Christine Hellerup Brandts nye bog 'Valdemarsro - Grøn aftensmad'. Pressefoto

Der skal også helst stå hjemmelavet mad på bordet, når Ann-Christine spiser aftensmad, men hun nyder at spise ude med familien, når der er mulighed for det. Ofte i Aarhus, da Ann-Christine og familien bor tæt på byen:

"Jeg kan godt lide at besøge nye steder hver gang, for der dukker både meget nyt og godt op, og der er mange steder, vi endnu har til gode at besøge. Skal jeg pege på tre favoritter, så bliver det De fyrretyve røvere, Mefisto og Frederikshøj. Så har vi været hele paletten igennem fra lækker takeaway til det ypperste, som Aarhus kan byde på."

En god middag kan inspirere, men det er lige så meget årstiderne og råvarer i sæson, der inspirerer Ann-Christine.

"Jeg er enormt fascineret af gastronomi og nyder at spise ude, men i mit eget køkken og i mine opskrifter er der fokus på velsmag, enkelthed og tilgængelighed for de fleste."

mj

Publiceret 21 November 2020 08:00