City Escape bringer 'escape room'-konceptet udendørs i en mere corona-venlig version, hvor man i løbet af to timer skal redde Aarhus fra en hjernevaskende virus.

City Escape bringer 'escape room'-konceptet udendørs i en mere corona-venlig version, hvor man i løbet af to timer skal redde Aarhus fra en hjernevaskende virus. Foto: City Escape

Red Aarhus fra hjernevaskende virus i drikkevandet med nyt 'escape room' i byen

City Escape har købt licensrettigheder til at bringe ’escape room’-konceptet i Aarhus, hvor man i løbet af et par timer bliver sendt rundt i byen for at løse opgaver

Af
Jesper Gundorph

Escape Room En hjernevaskende virus, en terrororganisation og en kuffert med spionudstyr. Det er en del af opskriften til to timers hektisk sjov i byen, som City Escape har bragt til Aarhus. Det er 'escape room'-konceptet bragt udendørs i en lidt anderledes og mere corona-venlig version.

I stedet for den klassiske oplevelse af at blive lukket inde i nogle aflåste værelser, hvor man sammen med en gruppe venner skal forsøge at slippe ud på en time ved at løse gåder og opgaver, går City Escapes 'Operation Mindfall' ud på, at man skal redde Aarhus fra terrororganisationen Spider Tech.

Lasse Jakobsen, der er partner i virksomheden City Escape, fortæller, at konceptet er blevet prøvet af i Esbjerg, inden det nu er blevet spredt til Odense og Aarhus.

"Vi har kørt det i Esbjerg i et halvt års tid, hvor det har været en kæmpe succes. Og så har vi købt licensrettighederne i Odense og Aarhus, hvor vi så har kørt med det i halvanden måned. Det er stadig en ny ting, og folk har taget vildt godt imod det, og vi har haft rigtig mange mennesker igennem i løbet af den første halvanden måned," fortæller han.

Globalt fænomen

'Escape room'-konceptet har i mange år været vældig populært, og ifølge Lasse Jakobsen har den udendørs version også gået sin gang på kloden. Han fortæller således, at man kan prøve det i mange byer fra New York til Paris. Selv har han prøvet det i Malaga.

Selvom det er et spil, man kan prøve over det meste af verden, er missionen lavet specifikt til Aarhus, fortæller Lasse Jakobsen.

"Det er en speciel mission beregnet specifikt til Aarhus. Det foregår nede i midtbyen. Vi sender folk af sted fra Mathilde Fibigers Have, ved Kvindemuseet. Derfra foregår det rundt i midtbyen, inden det slutter samme sted, som det starter. Ruten er alt i alt cirka 2,4 kilometer," forklarer han.

Ved Mathildes Fibigers Have bliver man ved missionens start mødt af en game-master, der byder velkommen og giver en introduktion til både missionen og spionkuffertens indhold.

En af grundene til, vi laver det her er, at det er en rigtig god aktivitet i de her COVID-19-tider, hvor det nogle gange kan være lidt svært at finde noget at lave

Lasse Jakobsen, City Escape

Social oplevelse

Ønsker man at tage kampen op, så er det en god idé at medbringe sig en ven eller en gruppe, da sværhedsgraden spænder, så 10-12-årige kan være med til at løse nogle af opgaverne, mens voksne ligeledes vil blive mere end rigeligt udfordret.

"Det sjove ved det her er, at det kan være rigtig sjovt at sende et selskab af sted, fordi man blandt andet også kan spille i grupper mod hinanden. Det betyder, at hvis man er en polterabend eller en vennegruppe, så kan man spille to-fire grupper mod hinanden," siger Lasse Jakobsen.

City Escape fortsætter hele efteråret og vinteren med at sende folk ud på missioner.

"Man kan sige, at en af grundene, til vi laver det her, er, at det er en rigtig god aktivitet i de her COVID-19-tider, hvor det nogle gange kan være lidt svært at finde noget at lave, som er sjovt og spændende udendørs," fortæller Lasse Jakobsen.

Om City Escape

  • Booking på cityescape.dk
  • Findes i Aarhus, Esbjerg og Odense
  • Varighed: Cirka to timer
  • Pris: 195-225 pr. person

Publiceret 20 November 2020 06:00