Trioen, der er at finde i Mårslets nye fælleshus er: Cecilie Førster, Thea Kragelund og Christina Timmermann.

Trioen, der er at finde i Mårslets nye fælleshus er: Cecilie Førster, Thea Kragelund og Christina Timmermann. Foto: Kim Skovrup Andersen

Nyt fælleshus åbner i Mårslet: Trekløver vil give nærvær, ro og fordybelse

Fælleshuset på Nymarksvej i Mårslet er klar med velvære for krop og sjæl i næste måned

Af
Kim Skovrup Andersen

Velværehus Yoga og børn kan føre mange ting med sig.

For eksempel et firmafællesskab.

Når vi gå ind i julemåneden, slår en form for tre-i-et-firma dørene op på Nymarksvej tæt på et af Mårslets byskilte.

Det er på Thea Kragelunds adresse, hvor der er en nedlagt gård med gode rammer i landlige omgivelser, der skal give velvære for krop og sjæl.

"Drømmen og ambitionen er at skabe et hus, hvor vi er flere, der kan tilbyde noget humanistisk," fastslår Thea Kragelund.

Her skal hun drive sit eget coaching-firma 'Design Din Hverdag'. Gennem deres børns vuggestue har Thea Kragelund lært Christina Timmermann at kende.

Da jeg så de her Morten Korch-omgivelser, slog jeg til med det samme

I syv år har hun haft Hot Yoga Aarhus i Havnegade i centrum men ønsket at udvide forretningen og helst i Mårslet, hvor hun bor.

"Da jeg så de her Morten Korch-omgivelser, slog jeg til med det samme. Nu har vi snakket om det her projekt i et år, så det bliver fedt snart at åbne," siger Christina Timmermann.

På et af Christina Timmermanns yogahold går Cecilie Førster, der også har haft en drøm om at springe ud som selvstændig, og efter en snak med Christina Timmermann og Thea Kragelund, er hun nu klar til at realisere drømmen.

"Jeg var totalt solgt, da jeg kom herud og så stedet, og det føles helt rigtigt," fortæller Cecilie Førster, som er uddannet sygeplejerske og vil nu beskæftige sig med kropsterapi. I første omgang en gang om ugen i et af Fælleshusets behandlerrum, men på sigt gerne mere. Ellers er det fra eget hjem i Aarhus C.

Håndværkere i fuld gang

Hovedkvinden bag det hele har store forventninger til Fælleshuset, hvor håndværkere er i fuld gang med at gøre klar til åbning.

Håndværkere i baggrunden er i fuld gang med at gøre Fælleshuset klar til kunder. Her står trekløveret i den kommende yogasal.

Håndværkere i baggrunden er i fuld gang med at gøre Fælleshuset klar til kunder. Her står trekløveret i den kommende yogasal. Foto: Kim Skovrup Andersen

"Det ligger i navnet, at vi i fællesskab skal løfte hinanden. I de her naturskønne rammer vil vi i fællesskab gerne danne rammen om tid til fordybelse, ro og nærvær. Man skal komme herud og trække stikket og falde ned. Jeg glæder mig til at kunne tilrettelægge min egen hverdag og hjælpe andre med at forme deres hverdag og skabe et meningsfuldt liv. Og så er det bare dejligt, at vi kan trække på Christina, der har flere års erfaring som selvstændig," siger Thea Kragelund.

Hun oplyser, at der er plads til flere behandlere i Fælleshuset i Mårslet, hvor der gerne må være en form for synergi.

"Jeg glæder mig til, at vi kan bruge hinanden og sende kunder videre til hinanden," siger hun.

Ellers er planen for det nye sted, at der foreløbig ikke er nogle begrænsninger for, hvad det kan bruges til.

"Når det stikker helt af for os, snakker vi både om kaffe-to-go, foredrag og workshops. Vi vil gerne tiltrække lokale, men også gerne folk fra Odder, Beder, Malling og Tranbjerg," lyder det fra Christina Timmermann.

Hun har selv planer om at møde op alle ugens syv dage, hvis der er behov for det, for det tager kun få minutter for hende på cykel.

Så lang tid skal Thea Kragelund ikke engang bruge.

"Personligt glæder jeg mig da til, at jeg kan gå et par skridt for at komme på arbejde. Vi har hørt i krogene, at unge børnefamilier er glade for, at der sker noget nyt i lokalsamfundet. Vi vil også gerne skabe noget liv for de barslende. Altså nogle tilbud for mødregrupper. Der mangler noget for dem i Mårslet," siger Thea Kragelund, som håber, at der kan holdes en ordentlig åbningsfest i foråret.

Fælleshuset

  • Åbner 1. december
  • Ligger på Nymarksvej 36 i Mårslet
  • Huser 'Design din hverdag', 'Kropsterapi' og 'Hot Yoga Aarhus'
  • Læs mere i Facebook-gruppen 'Fælleshuset Nymarksvej'

Publiceret 20 November 2020 10:00