Rådmand Jette Skive.

Rådmand Jette Skive. Foto: Danni Paulsen

Jette Skive bakker vrede landmænd op: Deltager i traktor-demonstration i Aarhus

Morgendagens traktor-demonstration i København og Aarhus har sat sindene i kog. Tilhængere og modsandere af demonstrationen raser mod hinanden på sociale medier - blandt andet Lokalavisen Aarhus' Facebookside.

Vrede landmænd vil fylde landets to største byer med traktorer i en demonstration mod regeringens håndtering af corona og særligt minkavlerne, som arrangørerne beskriver som 'magtmisbrug, manglende respekt for grundloven, demokratisk underskud - og for folkestyret'.

Initiativet får opbakning fra Dansk Folkeparti i Aarhus, hvor rådmand Jette Skive og partiets førstesuppleant til byrådet Jakob Søgaard Clausen blandt andre deltager i demonstrationen.

"Vi synes, at det er et rigtig godt initiativ, som er værd at bakke op om. Regeringens håndtering af hele minksagen er tåkrummende pinlig og vidner om en regering, som agerer ud fra panik og mavefornemmelser uden at have styr på basal lovgivning. Jeg har så ondt af de tusindvis af minkavlere og medarbejdere i branchen, som nu har mistet deres livsværk og levegrundlag - og så på baggrund af en ulovlig beslutning. Det er dybt tragisk. Det er vigtigt, at vi siger klart og tydeligt fra over for regeringens magtarrogance, og det bakker Dansk Folkeparti i Aarhus selvfølgelig op om," siger Jette Skive i en pressemeddelelse fra DF i Aarhus.

Til demonstrationen vil Dansk Folkepartis fødevarerordfører Lise Bech holde en tale til fordel for demonstranterne.

jr

Publiceret 20 November 2020 19:26