Den afdøde, unge mand havde festet med en flok venner, da han sammen med en kammerat løb ud på skinnerne. Foto: Øxenholt Foto

Den afdøde, unge mand havde festet med en flok venner, da han sammen med en kammerat løb ud på skinnerne. Foto: Øxenholt Foto

25-årig blev dræbt af tog med 150 km/t: Nu er havarikommissionens rapport klar

Havarikommissionen har ikke fundet kritisable forhold i forbindelse med dødsulykke i Brabrand

Af
Danni Paulsen

Havarikommissionen er færdige med sine undersøgelser af omstændighederne omkring en tragisk dødsulykke på jernbanen i Brabrand 11. juli i år.

Her blev en 25-årig mand ramt og dræbt af et tog, hvor skinnerne går under Silkeborgvej.

Undersøgelserne har ikke blotlagt nogen sikkerhedsproblemer i forbindelse med ulykken, og derfor afsluttes sagen for Havarikommissionens vedkommende.

"Havarikommissionen er nået til den konklusion, at yderligere undersøgelser ikke vil lede til rekommandationer af forebyggende karakter eller vil afdække forhold af væsentlig betydning for jernbanesikkerheden," lyder det i rapporten.

Den unge mand blev dræbt en sen lørdag aften ved 22.20-tiden, efter at han sammen med andre unge havde festet i det fri på et grønt område ved Engdalskolen nær ulykkesstedet.

Ifølge Havarikommissionens rapport havde han sammen med en kammerat forceret et trådhegn og en grøft, hvorefter de løb ud på sporet. Kammeraten nåede at komme væk fra sporet, før intercity-toget kom, men det gjorde den 25-årige mand af ukendte årsager ikke.

"Lokomotivføreren har forklaret, at han, på vej rundt i kurven efter Brabrand (mod Aarhus) og lige efter passage af broen, forude så to personer løbe i sporet. Han indledte straks farebremsning af toget, der få sekunder senere ramte i hvert fald den ene person," skriver Havarikommissionen, som vurderer, at toget kørte med cirka 150 km/t, da det med højre side af fronten ramte den 25-årige, som blev dræbt på stedet.

Politi, ambulance, lægeambulance og redningskøretøjer blev på aftenen tilkaldt, og togtrafikken blev indstillet for en stund.

Publiceret 20 November 2020 13:38