Foto:

Foto: Joachim Ladefoged/Ritzau Scanpix

Nye Borgerlige går flere gear op i jagten på en byrådsplads

De tidligere spidskandidater er væk, og tingene er blevet organiseret hos Nye Borgerlige Aarhus

Af
Danni Paulsen

I Nye Borgerlige Aarhus er der sket ting og sager siden partiets første kommunalvalg i 2017, hvor det blev til 1,1 procent af stemmerne.

Først og fremmest er de to spidskandidater fra det valg væk. Thomas Kold og Jan Sort brød med partiet få dage efter valget for at stifte deres eget.

"De er ikke hos os længere, og de kommer aldrig nogensinde hos os igen. Jeg kender dem godt og kan lide dem som mennesker, men deres politiske virke bryder jeg mig ikke om. De kørte et dobbeltløb," lyder det fra lokalformand Ingolf Graae, som med i en meget uorganiseret valgkamp for tre år siden.

"Vi var kun seks opstillede – deriblandt mig. Vi havde nul kroner. Intet at gøre med. Og det var ikke organiseret. Og vi fik i det hele taget kun ét kommunalbestyrelsesmedlem valgt i hele Danmark.Ud fra det, vi havde at gøre med, var det ganske flot, at vi fik 1,1 procent af stemmerne."

Men der er kommet nye boller på den politiske suppe nu, og til det kommende valg bliver der satset stort.

"Nu har vi organisationen og lidt at gøre med. Vi har samtidig lavet et forum, hvor der skal udvikles lokalpolitik og egne politikpunkter i forhold til Aarhus, så vi ikke bare forholder os til de andres politik, men selv byder ind. Fordi vi er jo et ret nyt parti og mere eller mindre på bar bund."

Nye Borgerlige Aarhus har valgt tre kandidater, og en del flere forventes snart at komme til. Det er dog for tidligt at sætte navne på, men "interessante folk er på trapperne," lyder det fra lokalformanden.

Partiet har medvind i målingerne, og DF bløder. I har vel gode kort på hånden frem mod valget?

"Det siger du, og jeg er ikke uenig. Der er et år til, og der kan ske meget. Men som det ser ud nu, kan vi ikke få det bedre. Men det betyder også, at ambitionen er høj, selvom vi er i en blodrød kommune. Kunsten for den borgerlige fløj er at rykke stemmer over midten. Det er der, det bliver det sjovt, for hvis vi udelukkende får stemmer fra de andre borgerlige partier, så er vi jo samme sted som i dag."

Publiceret 19 November 2020 06:00