Bombe i byrådet: Ærke-socialdemokrat skifter parti

Ango Winther skifter Socialdemokratiet ud med Det Konservative Folkeparti

Af
Jeppe Rafn

Aarhus Byråds længst siddende medlem skifter parti.

Det drejer sig om Ango Winther, som siden 1994 har siddet i byrådet for Socialdemokratiet.

Her et år før kommunalvalget har den 70-årige byrådspolitiker valgt at skifte til Det Konservative Folkeparti.

"Nogen siger, man bliver mere borgerlig med alderen, og det kan der være noget om, men jeg er nået dertil, at jeg også ser det som valget mellem en stabil og klar konservativ linje overfor et socialdemokrati, som jeg på det seneste ikke længere helt ved, hvor jeg har, og som i flere afgørende sager er vendt om på en tallerken og som mere og mere læner sig mere til venstre - og som jeg ikke længere kan se mig selv i," siger Ango Winther i en pressemeddelelse.

Partiskiftet vækker glæde hos Det Konservative Folkepartis borgmesterkandidat i Aarhus, Steen Stavnsbo:

“Det glæder mig meget. Jeg har kendt Ango længe, og vi kender hinanden rigtig godt politisk, fagligt og menneskeligt. Ango og jeg havde fire meget produktive år i byrådet og i teknisk udvalg sammen, hvor vi ofte var ude at møde borgerne sammen for at lytte, løse eller forbedre forskellige sager. Vi oplevede at vi så ret ens på sagerne og oftest kunne finde de gode løsninger sammen, og så har vi vedligeholdt vores relation siden," siger Steen Stavnsbo.

Ango Winther er medlem af Sundhed- og Omsorgsudvalget og af Teknisk Udvalg i Aarhus Byråd. Derudover er han med i bestyrelsen for Aarhus Vand, bestyrelses- og repræsentantskabsmedlem i Midttrafik og næstformand i DANVA (sammenslutningen af Danske vandværker).

"Ango kommer jo til at drive politik fra sine to udvalgsposter i resten af denne periode, og det ser jeg som en klar styrkelse af gruppen. Desuden flugter Angos ordentlighed og store faglighed rigtigt godt med vores byrådsgruppe og min egen tilgang til tingene. Jeg håber meget at Ango stiller op igen til næste byrådsvalg, men den snak tager vi i nærmeste fremtid i vælgerforeningen," siger Steen Stavnsbo.

Mandefald i Socialdemokratiet

Ango Winther er den tredje socialdemokrat, som indenfor det seneste års tid forlader borgmesterpartiets byrådsgruppe. For et år siden forlod Dorthe Borgkvist gruppen og blev løsgænger. Det skete i protest mod, at hun skulle afgive sin post i Børn og Unge-udvalget.

I august i år tog Mahad Yussuf sit gode tøj og forlod Socialdemokratiet i protest mod partiets værdipolitik til fordel for Radikale Venstre.

Med Ango Winthers skifte til Det Konservative Folkeparti har partiet nu tre medlemmer af byrådet. Højst mærkværdigt blev ingen af dem valgt ind i byrådet for partiet.

Det Konservative Folkeparti fik kun valgt ét medlem ind i byrådet, daværende rådmand Marc Perera Christensen. Han forlod byrådet for at blive direktør i Erhverv Aarhus, hvilket gav plads til suppleanten Mette Skautrup. Hun har siden fået selskab af Peter Sporleder, der i begyndelsen af 2020 forlod Venstre til fordel for de konservative.

Publiceret 19 November 2020 16:06