Rådmand Jette Skive (DF) vil have forvaltningen til at kigge på afgørelserne om nedskæring på kontaktpersontimer til døvblinde.

Rådmand Jette Skive (DF) vil have forvaltningen til at kigge på afgørelserne om nedskæring på kontaktpersontimer til døvblinde. Pressefoto: Aarhus Kommune

Rådmand revurderer politisk beslutning og vil finde flere timer

Jette Skive har bedt forvaltningen om at revurdere afgørelserne om nedskæring på kontaktpersontimer til døvblinde

Af
Trille Skøtt-Jensen

Politik Helene Lønborg har utrætteligt kæmpet for at beholde de timer, hun har i kontaktpersonsordningen. Sidste fredag bragte hendes indsats hende til et møde med rådmand for Sundhed og Omsorg Jette Skive (DF) på Aarhus Rådhus. Og da Helene kom ud, var hun glad.

"Jette Skive sagde, at man aldrig vil reducere en døvblind borgers kontaktpersontimer, hvis borgerens funktionstab aldrig bliver bedre. Og det bliver mit jo ikke. Det bliver kun værre," fortalte Helene Lønborg med et smil, da hun kom ud fra mødet og tilføjede:

"Jeg er sikker på, det er fordi, jeg er gået til pressen og har meldt kommunen til politiet for omsorgssvigt. Hun sagde også, at jeg ikke måtte gå til pressen, men det vidste hun i forvejen, at jeg har gjort."

Beholder timer i 2021

Ulla Reintoft er chef for akuttilbud og rehabilitering i Sundhed og Omsorg og er derfor ansvarlig for kontaktpersonordningen for de 18 døvblinde borgere, og hun bekræfter, at der nu kigges på afgørelserne igen.

"På baggrund af den dialog vi har haft med borgerne og døvblindeforeningen, er det blevet besluttet, at vi kigger på det igen, og vi arbejder på, at man får de samme timer i 2021, som man har haft i 2020," fortæller hun til Lokalavisen.

Og dermed er der håb for, at de varslede nedskæringer slet ikke bliver til noget.

Rådmand Jette Skive vil ikke tale med Lokalavisen Aarhus om, hvorfor der nu pludselig skal kigge på afgørelserne igen.

Via hendes pressemand sender hun i stedet en sms:

"Indenfor den politiske ramme bryådet har udstrukket, er det muligt at imødekomme den gruppe af døvblinde, der oplever mindre hjælp i hverdagen. Vi kigger nu på, hvordan vi kan finde ressourcerne til de ekstra kontakttimer," skriver rådmanden.

Overrasket over drejning

Zen Anne Donen fra Foreningn Danske Døvblinde er overrasket over den, for hende, pludselige drejning hos kommunen, som den er oplyst til Lokalavisen Aarhus.

"Det er vi da utrolig glade for at høre. De døvblinde har jo et behov for de her timer. Det er ikke en luksus eller timer, de beder om for sjov. De fleste vil jo helst klare sig selv. Det her er udelukkende et behov, som man har, når man hverken kan høre eller se. Vi håber nu, at kommunen hurtigst muligt træffer en afgørelse, hvor vores medlemmer får de timer, de har bedt om. De er nemlig i krise nu, så de skal have hurtig besked," siger hun.

Publiceret 14 November 2020 10:00