Christina Laursen.

Christina Laursen.

Præsteklumme: En rustrød femøre, et sneglehus, en kapsel og en lille sten med hul i

Af
sognepræst Christina Laursen

Gellerup

præsteklumme Det eneste gode ved at stå for vasketøjet er de små Narnia-eventyr, der åbenbarer sig, når man tømmer børnenes lommer og finder underfundige ting, som de er stødt på i løbet af dagens leg. Ting som vi andre ville være gået forbi, men som barnet har regnet for så værdifulde, at de nænsomt er blevet samlet op og gemt i lommens skatkammer.

Sådan en børnelomme er en besværgelse mod det usynlige bæst, der i usikre øjeblikke, sniger sig ind på selv de bedste af os og snerrer, at vi skal tage os sammen, og at det aldrig er godt nok. En god modgift mod livslede, præstationsangst og følelsen af, at tiden er nedrig, firkantet og afmåles i hårde hak.

Lommen har en anden fortælling. En rolig stemme fra en anden dimension, der hvisker om hølofter og kattekillinger; om at bygge huler og lytte til regnvejr. Her har tiden et venlig ansigt. Den er gammelrynket og iklædt noget lidt uheldigt hjemmestrik, imens den siger "skidt pyt", "det skal nok gå" og "op igen". Så rasler den indbydende med en pose Schweizer drops, og man må gerne tage to, så man har til begge hænder.

Lyt til børnelommens lærdom: Den fortravlede voksen-virkelighed, der nidkært vejer dine evner og finder dig for let, den bruger en helt forkert vægt. Du er mere end nok. Dit bidrag, uanset hvor småt, er mere end velkomment; og der er værdi i de underligste ting.

En lille sten med hul i, en kapsel, et sneglehus og en rustrød femøre... Nå, jeg må hellere få ordnet det vasketøj.

Publiceret 14 November 2020 05:00