Morten Østergaard gik af som leder for Radikale Venstre, efter det kom frem, at han havde krænket Lotte Rod. Siden kom der flere sager frem, hvor en af dem omhandlede aarhusianske Katrine Robsøe.

Morten Østergaard gik af som leder for Radikale Venstre, efter det kom frem, at han havde krænket Lotte Rod. Siden kom der flere sager frem, hvor en af dem omhandlede aarhusianske Katrine Robsøe. Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix

Blev krænket af Morten Østergaard:

Har været tavs, men nu taler hun

Det aarhusianske folketingsmedlem Katrine Robsøe (RV) har ikke været særlig snakkesalig om sin krænkelsessag, siden hun i sidste måned stod frem med den. Nu taler hun ud i DR-radioprogram

I sidste måned skrev aarhusianske Katrine Robsøe et længere opslag på Facebook, hvor essensen var, at hun stod frem som en af de kvinder, der var blevet krænket af Morten Østergaard.

Katrine Robsøe sidder i dag i Folketinget for Radikale Venstre, men krænkelsen fandt sted tilbage i 2015, hvor hun som 24-årig studentermedhjælper hos Radikale Venstre blev udsat for uønsket seksuel kontakt fra den tidligere leder af partiet. Det skete i et festligt lag, og mere gik hun ikke i dybden med selve krænkelsen i Facebook-opslaget.

Siden har det radikale folketingsmedlem været tavs omkring sagen, men nu står Katrine Robsøe frem i radioprogrammet 'Tabu' på P3, hvor hun taler ud.

Det skriver DR.

Ingen slibrige detaljer

Hun vælger at stå frem i radio-programmet, fordi hun føler, at mange har en holdning til hende på baggrund af hendes omtalte Facebook-opslag.

"Jeg kan mærke en tendens til, at folk har fået helt vildt ondt af Morten. For mig, der holder helt vildt meget af Morten, kan det være hårdt at stå på den anden side og føle, at jeg tager alt hadet, for dét Morten Østergaard gjorde. Det føles hårdt," siger hun til Tabu på P3.

Katrine Robsøe står nu frem i et radioprogram på DR for at tale om sagen.

Katrine Robsøe står nu frem i et radioprogram på DR for at tale om sagen. Foto: Steen Brogaard.

Hun ønsker dog ikke at gå ned i detaljer om, hvad der skete ved festen, hvor Morten Østergaard krænkede hende.

"Det vigtige er at få et opgør med en krænkende kultur på arbejdspladser. Det kan man godt uden at fortælle om alle de slibrige detaljer. Jeg synes egentlig ikke, at min sag rager alle andre mennesker," siger hun i radioprogrammet hos DR.

Tager orlov

Morten Østergaard gik 8. oktober af som politisk leder for Radikale Venstre, efter det kom frem, at han var den radikale politiker, der for flere år siden havde lagt en hånd på sin partikollega Lotte Rods lår. Efterfølgende kom det frem, at der internt i partiet var anmeldt flere sager, hvor Morten Østergaard blev beskyldt for at have krænket kvindelige medlemmer af Radikale Venstre.

Det var en af de sager, der var anmeldt af det aarhusianske folketingsmedlem Katrine Robsøe (R).

"Det er stadig ret ubegribeligt for mig, hvordan min verden er blevet vendt på hovedet fra den ene dag til den anden og på en måde, som bedst kan betegnes som mit værste mareridt," skrev Morten Østergaard tidligere denne måned i et Facebook-opslag, da han oplyste, at han ville søge om orlov.

jwh

Publiceret 13 November 2020 13:24