Foto: Region Midtjylland

Foto: Region Midtjylland

Fyrede lufthavnsansatte får jobtilbud som corona-poder

Regionen tilbyder tidligere ansatte i Aarhus Airport jo som poder

Adskillige medarbejdere i Aarhus Airport har måttet vinke farvel til deres job, efter corona-pandemien nedlagde størstedelen af rejsemarkedet.

Men der er bud efter dem i Region Midtjylland, skriver regionen i en pressemeddelelse.

Der er nemlig et stort behov for podere, som kan teste borgerne for corona, og derfor har Aarhus Airport og Region Midtjylland indledt et nyt samarbejde.

"Vi tester i øjeblikket op mod 1.500 personer dagligt, og antallet er stigende. Vi har derfor stærkt brug for flere hænder, ikke mindst i forbindelse med den nye testsatellit, der muligvis bliver etableret i Syddjurs Kommune. Vi søger podere, som er vant til at yde en god service og omgås mennesker, og her ser vi, at de tidligere lufthavnsmedarbejdere kan være et rigtigt godt match," siger Bodil Møller Andersen, som er afdelingsbioanalytiker hos Regionshospitalet Randers og leder af Covid-19 Testcenter Randers.

Aarhus Airport meddelte i juni måned, at medarbejderantallet måtte reduceres med 26 personer.

"Vi forventer, at der går en rum tid, inden vi får behov for samme bemanding i lufthavnen igen. Det er derfor utroligt positivt, at vi kan hjælpe med at mobilisere arbejdskraften der, hvor der er brug for den nu, så vi får en mulighed for at fastholde de gode medarbejdere i lokalområdet;" siger Peer H. Kristensen, som er administrerende direktør i Aarhus Airport.

For at kunne bestride jobbet som poder, vil de tidligere lufthavnsansatte skulle igennem en oplæring af en uges varighed, inden de er klar til at trække i fuld værnemiddeluniform og indgå i teamet, der tester borgerne i Randers, Grenaa og i Syddjurs.

"Vi forventer at kunne ansætte alle, som matcher stillingen som poder, enten som timelønnede eller månedslønnede. Vi kan tilbyde op mod 37 timer, og hvis der er deltidsansatte i lufthavnen, som ønsker at supplere med at være poder, er de også velkomne. Inden længe vil analysekapaciteten hos Statens Serum Institut formentlig øges væsentligt, og det forbereder vi os nu på rent personalemæssigt," fortsætter Bodil Møller Andersen.

Der er i øjeblikket forhandlinger omkring oprettelsen af en Covid-19 testsatellit i Syddjurs Kommune, og hvor den eventuelt skal placeres. En oplagt mulighed er at anlægge testcentret i Aarhus Airport, da det vil gøre det nemt for både rejsende og Syddjurs-borgere at blive testet for Covid-19. Afgørelsen forventes at falde snarest.

dp

Publiceret 13 November 2020 14:49