På vinterherberget serveres der altid aftensmad inden værelsesfordelingen klokken 21.30.

På vinterherberget serveres der altid aftensmad inden værelsesfordelingen klokken 21.30. Foto: Helene Bagger

Vinterherberg for aarhusianske hjemløse har akut brug for frivillige

Aarhus Vinterherberg åbner på søndag med flere corona-tiltag

Blæsten og kulden er for alvor ved at tage fat, og det betyder svære forhold for byens hjemløse. Derfor åbner Aarhus Vinterherberg på søndag, oplyses det i en pressemeddelelse fra Blå Kors, som driver vinterherberget i samarbejde med Røde Kors, Kirkens Korshær, Folkekirken i Aarhus og Aarhus Kommune.

"Vi glæder os rigtig meget til at åbne, og de hjemløse glæder sig mindst lige så meget, for det er nogle rigtig kolde nætter allerede nu," fortæller leder af vinterherberget Søren Christensen.

Har du hørt podcast-serien om hjemløse Allan? Hør de første to afsnit herunder

"Selve åbningsaftenen er altid en festlig aften, hvor blandt andre biskoppen, rådmanden og repræsentanter fra de forskellige organisationer alle sammen kommer og markerer åbningen," fortsætter han i pressemeddelelsen.

Vinterherberget åbner hver aften klokken 20.30 og har plads til 22 overnattende gæster, der også kan få gratis aftensmad og morgenmad.

"Det er et vigtigt tilbud til nogle af byens hjemløse. Det at få et godt måltid mad og en god nats søvn er altafgørende for deres overskud til at forsøge at finde vej ud af en ellers håbløs situation," siger Søren Christensen.

Corona giver problemer

Ligesom i resten af samfundet har corona-epidemien også ramt vinterherberget. Det er dog ikke i form af et smitteudbrud, men corona har betydet, at færre har meldt sig som frivillig.

"På grund af corona, har vi virkelig svært ved at finde nok frivillige i år. Der er en del, som er nervøse for smitterisikoen ved at melde sig som frivillig," fortæller Søren Christensen, der dog ikke mener, at der er grund til at være bekymret, da der ikke har været store smitteudbrud blandt hjemløse i Danmark.

Søren Christensen fortæller desuden, at man skal bære mundbind indenfor, ligesom der vil være masser af håndsprit både ude og inde, og at de hjemløse bliver lukket ind i grupper, så alle ikke sidder og spiser på samme tid.

"Derudover er vi jo flyttet i nye lokaler, hvor der er meget mere plads og luft, end vi er vant til," siger Søren Christensen, der håber, at flere frivillige vil melde sig, da der lige nu mangler en del.

jwh

Fakta

• Vinterherberget holder til på Tage Hansens Gade 2, 8000 Aarhus C (Bygning 11) og har åbent hver dag fra 20.30-08.00.

• Som frivillig skal man helst kunne tage minimum to nattevagter om måneden. Der er både brug for nattevagter og aftenvagter.

• Hvis man er interesseret, kan man kontakte Søren Christensen på 29 10 93 03 eller finde Aarhus Vinterherberg på Facebook.

• Vinterherberget er særligt for hjemløse migranter med lovligt ophold i Danmark, da de ikke har mulighed for at overnatte på de tilbud, der ellers er til hjemløse.

• Der er i alt 22 sengepladser.

Kilde: Blå Kors

Publiceret 12 November 2020 11:08