Juleshopping i Aarhus.

Juleshopping i Aarhus. Arkivfoto: VisitAarhus

Aarhus får ny spektakulær julebelysning

Julebelysningerne på Salling og over gågaden er allerede tændt, og snart vil aarhusianerne og alle byens gæster kunne glæde sig over endnu mere spektakulær julebelysning.

Et lysshow på Store Torv, en række lysende portaler ved torve, pladser og indkøbscentre og et helt ”lystag” over midtbyen bliver snart tændt for at kaste glans over de traditionelle julehandelsmåneder i Aarhus.

Initiativet er et af flere nye tiltag fra 'Mere gang i Aarhus'-udvalget, som Aarhus Kommune i foråret nedsatte for at skabe mere liv i byen under corona-krisen.

"Livet i byen er helt afgørende både for byens erhverv og vores alle sammens trivsel. Derfor har vi også en bunden opgave med at gøre det nødvendige for skabe mest muligt liv under trygge forhold og jage de mørke skygger bort, som corona-virusset i øjeblikket kaster over vores detailhandel, hoteller, caféer, restauranter og natteliv. Jeg glæder mig over de nye initiativer fra vores udvalg, der helt bogstaveligt kaster lys over byen og nok skal tænde julesmilet i Aarhus," siger borgmester Jacob Bundsgaard i en pressemeddelelse.

Oveni de nye lys over Aarhus kommer også en anderledes julekalender med 24 låger rundt omkring i byen med mulighed for at vinde præmier, så børnefamilier og barnlige sjæle sammen vil kunne gå på juleeventyr i gader og stræder. VisitAarhus er desuden på trapperne med en ny julebelysning, som vil blive vist på sociale medier.

”Den stigende smitte er alvorlig for mange butikker, cafeer, restauranter og kulturinstitutioner, men trods corona-krisen kom en stor del af byens erhvervsliv heldigvis godt igennem sommeren, fordi vi stod sammen og aarhusianernes bakkede op om deres by. Det skal vi også lykkes med de kommende måneder, så derfor lancerer vi nu en række af tiltag, der skal være med til at vise, at Aarhus trods pandemien stadig er fuld af liv, lys og dynamik – og et fantastisk sted at handle eller bare gå i byen," siger Salling-direktør Marianne Bedsted, som er formand for 'Mere gang i Aarhus'-udvalget.

Man kan følge de mange begivenheder i Aarhus på kampagnesiden smiletlever.dk og hashtagget SmiletLever på Facebook og Instagram.

”Jeg glæder sig over initiativerne, som i en mørk tid vil kaste både lys, smil og glæde over Smilets By og byens mangfoldige gader og indkøbsområder. Samtidig er der god grund til at tage hatten af for både byens kunder, borgere og medarbejdere i forretnings-, restaurations- og kulturlivet, som stadig formår at smile under mundbindet i en udfordrende og vanskelig tid for os alle,” siger Claus Bech, direktør for Aarhus City Forening,

Aarhus Byråd har bevilget 1 million kroner til udvalget til igangsætning af nye initiativer i 2020.

jr

Publiceret 06 November 2020 12:00