Morten Østergaard gik i sidste måned af som formand for Radikale Venstre. Nu tager han orlov fra Folketinget.

Morten Østergaard gik i sidste måned af som formand for Radikale Venstre. Nu tager han orlov fra Folketinget. Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix

Morten Østergaard trækker stikket:

"Mit værste mareridt"

Morten Østergaard har valgt at tage orlov fra Folketinget, efter sidste måneds krænkelsessager

Den radikale politiker Morten Østergaard vælger nu at tage orlov fra Folketinget, efter han i sidste måned var nødt til at gå af som leder for Radikale Venstre. Det skriver politikeren selv på sin Facebook-side.

"Og derfor har jeg i dag søgt folketingets formand om orlov, så min stedfortræder fra Østjylland kan indkaldes, og folketingsgruppen kan være på fuld kraft i en travl tid," skriver Morten Østergaard blandt andet i opslaget på Facebook, hvor den tidligere vicestatsminister også åbner op for, at han har søgt hjælp for at bearbejde sin krise.

"Det er ikke nemt at erkende egne svigt og dårlig dømmekraft, når man altid har søgt at tage ansvar. Det slider jeg med. Og det har jeg søgt hjælp til. For jeg vil for det første rette op på de sider af mig selv, som jeg ikke er stolte af. Jeg vil sones med mine fejl, så de ikke gentager sig. For det andet fordi, at jeg føler, jeg er nødt til at være en bedre udgave af mig selv for igen at kunne gøre en forskel for andre," skriver han i Facebook-opslaget.

Morten Østergaard gik 8. oktober af som politisk leder for Radikale Venstre, efter det kom frem, at han var den radikale politiker, der for flere år siden havde lagt en hånd på sin partikollega Lotte Rods lår. Efterfølgende kom det frem, at der internt i partiet var anmeldt flere sager, hvor Morten Østergaard blev beskyldt for at have krænket kvindelige medlemmer af Radikale Venstre.

En af sagerne var anmeldt af det aarhusianske folketingsmedlem Katrine Robsøe (R), der stod frem på Facebook og fortalte, at hun tilbage i 2015 var blevet krænket af Morten Østergaard.

"Det er stadig ret ubegribeligt for mig, hvordan min verden er blevet vendt på hovedet fra den ene dag til den anden og på en måde, som bedst kan betegnes som mit værste mareridt," skriver Morten Østergaard i opslaget.

jwh

Morten Østergaard

  • Han er 44 år gammel.
  • Han blev valgt til Folketinget i 2005
  • Han er født, opvokset og uddannet i Aarhus.
  • Han er gift og har to børn.

Publiceret 05 November 2020 14:53