Louise Oxving er forretningschef for Meyers Køkken i Tranbjerg. Fotocollage

Louise Oxving er forretningschef for Meyers Køkken i Tranbjerg. Fotocollage

Har fået smag for Aarhus: Kendt københavner-brand er rykket til Tranbjerg

Meyers Køkken er kommet til Jylland, hvor der er blevet bygget et stort produktionskøkken på 1.000 kvadratmeter

Af
Kim Skovrup Andersen

Nystartet Et kendt koncept og brand fra hovedstaden er kommet til Jylland. Der er tale om Meyers Køkken, der har åbnet et produktionskøkken på 1.000 kvadratmeter i Tranbjerg.

Efter i en årrække at have leveret mad til frokost og fester øst for Storebælt, har virksomheden nu tager springet fuldt ud og åbnet produktionskøkken på Sletvej med TDC og Davids Tømmerhandel som naboer.

Den gastronomiske iværksætter og virksomhedens grundlægger, Claus Meyer, er med på rejsen, men det er Louise Oxving, som er ansvarlig for den daglige drift som forretningschef hos Meyers Køkken i Tranbjerg.

"Festmad og firmafrokost er de to hovedområder i vores forretning. Vi kører catering ud af huset. Vi dækker ret bredt og leverer frokost i en radius på 80 kilometer, hvor byer som Horsens, Vejle, Randers og Silkeborg og Aarhus er iblandt. Når der er tale om højtidsmåltider dækker vi i princippet hele landet," siger forretningschefen.

Det var kun et spørgsmål om tid, før Meyers Køkken åbnede op i det jyske, for en tredjedel af alle jule- og nytårskunder var i forvejen bosat i Jylland, og det samme forhold gør sig gældende for virksomhedens følgere på de digitale medier.

"Vi har i lang tid ledt efter et sted med god kapacitet og tæt på Aarhus by. Det har vi fundet her i Tranbjerg, hvor vi har lavet nogle investeringer i ny teknologi og maskineri, så vi kan sikre en høj kvalitet. Derudover er beliggenheden central, fordi vi dækker en stor del af Østjylland med catering mad til private og frokostlevering. Logistikken er god for os herfra," konstaterer hun.

Fem af i alt tolv medarbejder i produktionskøkkenet i Tranbjerg.

Fem af i alt tolv medarbejder i produktionskøkkenet i Tranbjerg.

Tolv ansatte

Udover Louise Oxving er der på nuværende tidspunkt elleve andre ansatte i afdelingen, der tit skeler over til storebror i København.

"Det har været naturligt for os at lytte til vores kunders ønsker og behov her i opstarten. Derudover er vi selvfølgelig rigtig godt hjulpet af vores kolleger i København, som har gjort det her i mange år og derfor har nogle gode læringsprocesser, som vi har kunnet tage med os," siger hun og tilføjer:

"Vi gør os meget umage for at leve op til de forventninger, der er til Meyers-brandet. Vi har fået en utrolig positiv modtagelse, og det har været en dejlig oplevelse at få en varm velkomst."

Menuerne udvikles af de gastronomiske udviklere i Meyers Køkken, og menuerne er dermed de samme på tværs af landet for at skabe mest muligt genkendelighed. Men der samarbejdes med lokale avlere og producenter og stærke partnerskaber med omegnens dygtigste aktører inden for kultur og events.

En måde at komme ud til folket og kunderne på er foodtrucken 'Lille Meyer', som havde sin jyske debut i efterårsferien i Vejle og ved Moesgaard Museum.

"Her blev vi mødt af mange nysgerrige mennesker, der er kommet med gode råd til valg af lokale leverandører, og det gav en god dialog. Det vil vi glæde os til at gøre meget mere af lige så snart corona-restriktionerne igen tillader det," lyder det fra Louise Oxving.

Snart skal Meyers Køkken i gang med julefrokostmenuer.

Snart skal Meyers Køkken i gang med julefrokostmenuer.

I Tranbjerg er der mulighed for at udvide køkkenet, men der er ingen planer om at åbne restaurant.

"Jeg vil ikke udelukke, at vi kunne finde på at arrangere workshop, som vores kolleger i København har haft stor succes med. Det synes jeg, vi har vi fine faciliteter til. Derudover afholder vi i Meyers-regi løbende bage- og madkurser i Aarhus, hvor man har mulighed for selv at få fingrene i dejen og de gode råvarer," siger forretningschefen for Meyers Køkkens jyske afdeling.

Om Meyers

  • Meyers er grundlagt af den tidligere tv-kok og gastronomiske iværksætter Claus Meyer. Han har i mere end 30 år arbejdet med den danske madkultur
  • Hovedaktiviteterne hos Meyers ligger inden for restaurations- og kantinedrift, catering, frugtavl, forædlingsvirksomhed, handel, teambuilding, forskning, formidling, uddannelse og rådgivning
  • Meyers Køkken Tranbjerg er åbnet for at tilbyde frokostløsninger til virksomheder. Derudover tilbydes der samt eventcatering til både private og virksomheder

Publiceret 05 November 2020 06:00