Antallet af indleverede katte er steget de seneste år, og det er en af årsagerne til, at dyreinternatet i Tranbjerg nu er konkurstruet.

Antallet af indleverede katte er steget de seneste år, og det er en af årsagerne til, at dyreinternatet i Tranbjerg nu er konkurstruet. Modelfoto: Adobe Stock

Dyreinternat nærmer sig målet:

Men der mangler stadigvæk 12 millioner kroner

Situationen er fortsat kritisk hos The Voice of Pets i Tranbjerg, selvom dyreinternatet er tæt på at have indsamlet 1,5 millioner kroner, som er målet i år

Af
Jonas Wrede Hansen

De private donationer er ikke særligt meget værd, hvis ikke Aarhus Kommune giver The Voice of Pets en økonomisk indsprøjtning på flere millioner kroner. For det er enten det eller en uventet stor arv, der skal til, hvis dyreinternatet i Tranbjerg, der tidligere gik under navnet Dansk Dyreværn Århus, skal overleve. Det erkender direktør Jesper Søderberg overfor Lokalavisen Aarhus.

Selvom dyreinternatet i skrivende stund har indsamlet 1.198.130 kroner gennem private donationer og dermed nærmer sig målet på 1,5 millioner kroner inden årets udgang, så er det slet ikke nok til at redde dyreinternatet fra at gå konkurs. Der skal mange flere penge til, og Jesper Søderberg har svært ved at forestille sig, at det kan lade sig gøre uden økonomisk hjælp fra Aarhus Kommune.

Lige nu har vi ingen plan b

Jesper Søderberg

"Vi har brug for seks millioner kroner i driftstilskud næste år og et lån på seks millioner kroner året efter," fortæller han og fortsætter:

"Vi har aldrig før spurgt kommunen om penge på den måde, og det er ikke meningen, at vi vil gøre det igen. Seks millioner kroner er mange penge, men ser man på kommunens samlede budget, så synes jeg, at det er okay, at vi spørger."

Lever i uvished

Jesper Søderberg har indtil videre kun fået at vide, at Aarhus Kommune har modtaget og behandler anmodningen.

Hvad sker der, hvis Aarhus Kommune siger nej?

"Lige nu har vi ingen plan b. Så tænker jeg, at bestyrelsen omgående holder et møde for at finde ud af, hvad vi så gør. Lige nu bruger vi al vores energi på at overleve."

Hvad skal de mange privatpersoner, der har doneret penge, tænke, hvis det ender med konkurs?

"De skal tænke, at de penge er gået til dyrene. For pengene går til, at vi kan drive dyreinternatet året ud," fortæller Jesper Søderberg og forklarer, at en stor del af årsagen til, at The Voice of Pets mangler penge, er, at antallet af indleverede dyr er steget og steget de seneste år.

Mangler den store arv

Det har naturligvis medført, at dyreinternatets udgifter til eksempelvis dyrlæge, foder og lønninger til dyrepassere er steget sammen med antallet af dyr. Samtidig oplyser Jesper Søderberg, at der er sket en væsentlig nedgang i antallet af penge, som The Voice of Pets modtager gennem arv fra dyreglade danskere.

Det får Lokalavisen Aarhus da også bekræftet med et kig i dyreinternatets regnskaber. Fra 2015 til og med 2017 modtog dyreinternatet henholdsvis 6,5 millioner kroner, 7,5 millioner kroner og 6,9 millioner kroner om året fra arv og legater. Den samme post var i 2018 og 2019 på henholdsvis 1,3 millioner kroner og 3,7 millioner kroner.

Man skal derfor ikke være velsignet med de helt store matematikevner for at kunne regne ud, at The Voice of Pets i fremtiden skal kigge på andre indtægtskilder, hvis stedet skal være en rentabel forretning. Der skal et mere stabilt indtægtsgrundlag til, hvilket Jesper Søderberg fortæller, at The Voice of Pets er i gang med at skabe med forskellige koncepter.

Det er nemlig planen, at dyreinternatet skal kunne klare sig selv fra 2023. Men først er det altså nødvendigt, at The Voice of Pets får skaffet de 12 millioner kroner, som kræves for at stedet kan drives de næste to år.

Publiceret 03 November 2020 16:22