Allan Jensen har fået kontakt til sin datters mor, siden Lokalavisen Aarhus var i kontakt med ham første gang.

Allan Jensen har fået kontakt til sin datters mor, siden Lokalavisen Aarhus var i kontakt med ham første gang. Foto: Camilla Kjærgaard Olesen

Allan har fået kontakt til ekskæresten

Siden Lokalavisen Aarhus mødte Allan Jensen første gang, har han fået styr på en række ting

Af
Camilla Kjærgaard Olesen

hjemløs Den 33-årige hjemløse Allan Jensen lovede i forbindelse med det første interview, at han ville få gang i en afdragsordning med kommunen i forbindelse med en gæld fra sin tidligere lejlighed. Det er nødvendigt, for at han kan blive skrevet op på den akutte boligliste, og så han har mulighed for at låne til indskuddet i en ny lejlighed. Men den del har han ikke fået ordnet.

Så har du nået det om en måned?

"Ja, det kan jeg love dig. Jeg var allerede pinlig over, at jeg skulle møde op igen uden at have overholdt det, vi nu snakker om. Det nagede mig, da jeg skulle til at sove i aftes."

Han har godt nok ikke fået lavet afdragsordningen, men til gengæld har han fået kontakt til sin ekskæreste. Han har nemlig fået ordnet sin mobiltelefon, så den atter virker, og har derfor kunnet række ud til ekskæresten.

Lyt til podcast-serien om hjemløse Allan herunder

"Jeg har talt med hende nogle gange og har også planer om at skulle op til hende i aften, når min datter er puttet, så vi kan snakke. Bare det, at der er åbnet op for dialog, er fremskridt. Jeg skrev til hende lige efter, artiklen om mig havde været i avisen. Forældremyndigheden er stadig fælles, og det er jo ikke fordi, der som sådan er noget på mig. Jeg har på sin vis ret til at se min datter, men jeg har ikke et sted at bo, og jeg kunne ikke tænke mig, at det skal foregå i et mødelokale inde ved kommunen eller overvåget samvær. Jeg gør det på den her måde for min datters skyld. Egentlig er jeg ligeglad med, om vi skulle være i et mødelokale, for jeg har ikke noget at skjule. Jeg kunne sagtens møde op, men jeg synes ikke, at det er et sted, jeg skal se min datter. Det er ikke noget, hun skal huske, så jeg kunne godt tænke mig, at vi kunne få lukket op for, at jeg kan komme forbi hos min ekskæreste, så vi starter lidt blødt ud."

Allan Jensen er 33 år og hjemløs. Lokalavisen Aarhus følger ham det kommende år i hans kamp for at komme væk fra gaden.

Allan Jensen er 33 år og hjemløs. Lokalavisen Aarhus følger ham det kommende år i hans kamp for at komme væk fra gaden. Foto: Camilla Kjærgaard Olesen

Han har dog set sin datter på afstand, uden at hun har set Allan. Han har med vilje ikke opsøgt hende og moren på gaden, da han ikke synes, at det er den måde, de skal møde hinanden på.

"Det er rodet oppe i mit hoved for tiden, men jeg har målet, så det handler om at holde fokus. Der er mange følelser, der kører igennem, så det handler om at holde fast - specielt nu, hvor der begynder at komme hul igennem til min datter. Der er en masse, så som savn og længslen efter at se hende, der begynder at komme op i mig igen, men det er med at holde fast."

Frygten

Selv om Allan er fast besluttet på, at han om et år sidder i sin egen lejlighed og har regelmæssig kontakt til datteren, så er han også bange.

"Jeg er jo bange for, at det skal kikse. Det værste er i mine øjne, at jeg ikke er stabil, og at jeg ikke har min datter fast, når hun skal begynde i skole næste år. Det er nok skrækscenariet, at jeg ikke bliver klar i løbet af det næste år. Der skulle jeg jo gerne have min datter, og det hele skulle gerne være i orden. Det vigtigste er, at jeg hjælper mig selv nu."

Allan fortæller også, at Forsorgshjemmet Østervang i Tranbjerg tog kontakt til ham, efter artiklen har blev bragt i Lokalavisen Aarhus, for at komme ud og fortælle om sit liv på gaden. Det samme har Frelsens Hær. Det ser han som en mulighed, da hans drøm på længere sigt er at holde foredrag.

"Det er jo starten på at holde foredrag, og vejen ind, som vi to også har talt om. Jeg synes jo, at man skal smede, mens jernet er varmt. Det kan være, at det var den bølge, jeg skulle ride med på for at engagere mig og holde mig væk fra de dårlige ting."

Han lover, at han nok skal stille op til det næste interview. Det er en del af hans proces, at han overholder de aftaler, han laver. Inden vi skilles, lover han igen, at han har fået styr på afdragsordningen til næste gang, vi ses. Om det sker, må tiden vise.

Et indblik i livet som hjemløs

Jeg møder 33-årige hjemløse Allan Jensen første gang i min sommerferie, hvor jeg sammen med min familie er på en tur med ham - en såkaldt poverty walk.

Det er en gåtur gennem Aarhus, hvor tilhørerne får et indblik i, hvordan det er at være hjemløs i Smilets By. Allan er afhængig af heroin og hash og er én af de forholdsvist velfungerende socialt udsatte, der er i stand til at tage deltagere med på poverty walk. Han fortæller om sin egen skæbne og det barske liv på gaden.

Jeg bliver fascineret af hans historie, og hvorfor han er endt på gaden. Hans mål er at komme væk derfra, få sin egen lejlighed og få samvær med sin datter på fem år, som han ikke har set i halvandet år. Men det kræver hårdt arbejde, og det er svært for Allan at tage sig sammen og få livet på ret køl, men hans vilje fejler ikke noget. Allan indvilliger i, at jeg følger ham det kommende år, men det er med forbehold, for jeg er ikke sikker på, om han dukker op til vores aftaler. Det her er Allans historie, fortalt af Allan til mig. Det her er del tre i hans fortælling.

Publiceret 01 November 2020 04:00