Rabih Azad-Ahmad.

Rabih Azad-Ahmad. Pressefoto

Kampvalg: Rabih vandt over Eva

Rabih Azad-Ahmad genvalgt som De Radikales spidskandidat til kommunalvalget 2021

På et digitalt og fysisk opstillingsmøde har de radikale medlemmer i Aarhus i dag genvalgt den 44-årige radikale rådmand Rabih Azad-Ahmad som partiets spidskandidat til kommunalvalget næste år.

Rådmanden blev udfordret af sin byrådskollega Eva Borchorst Mejnertz, der blev valgt ind som nummer 2 på den radikale liste.

”Jeg er meget glad for valget og stolt over det hold af kandidater, som er opstillet. Vi er et stærkt og mangfoldigt hold, der har erfaringer bredt i samfundet. Jeg ser frem til samarbejdet om en valgkamp, hvor hovedtemaerne fra Radikale Venstre bliver klima, børn og et bedre bysamfund,” siger Rabih Azad-Ahmad i en pressemeddelelse fra partiet.

Rabih Azad-Ahmad har været partiets spidskandidat ved de seneste to valg og fik 2.628 stemmer ved valget i 2017. Her fik den radikale forkvinde for Børn og Unge-udvalget Eva Borchorst Mejnertz 1.368 stemmer.

”Siden jeg stillede op, havde jeg selvfølgelig håbet på et andet resultat, men jeg er glad for den proces, vi har haft, og imponeret over det samlede hold af radikale kandidater. Jeg glæder mig til at være en del af det hold, som Rabih står i spidsen for,” siger Eva Borchorst Mejnertz.

I alt deltog 90 medlemmer i opstillingsmødet, hvor de første 15 kandidater til listen blev fundet. Udover Rabih Azad-Ahmad og Eva Borchorst Mejnertz er også det tredje radikale byrådsmedlem Mahad Yussuf, der for nylig skiftede til Radikale fra Socialdemokratiet, blevet opstillet sammen med det radikale regionsrådsmedlem Hanne Roed.

Nye ansigter på det radikale hold er balndt andre iværksætter og karateudøver Metin Lindved Aydin, konsulent og familiemenneske Frederik Aagaard, historiker og sportsnørd Mathias Agger, anklager og amatørskuespiller Phillip Møller samt jurist og debattør Sarhang Sharfee.

Top 5 blev, i rækkefølge: Rabih Azad-Ahmad, Eva Borchorst Mejnertz, Mahad Yussuf, Metin Lindved Aydin og Mattias Agger.

jr

Publiceret 31 October 2020 16:55