Modelfoto:

Modelfoto: Foto: Adobe Stock

Coronahjælp: Salling og Aarhus Kommune hjælper sport og fritid med 30 millioner kroner

Lokal hjælpepakke til idræts- og fritidsområdet på 30 millioner kroner

Sport- og fritidsområdet i Aarhus Kommune og Salling Fondene har taget initiativ til en hjælpepakke på 30 millioner kroner, for at sikre at sport- og fritidsområdet kommer igennem Corona-krisen. Det oplyser kommunen i en pressemeddelelse.

”Det er vigtigt at have nogle gode fællesskaber og sunde interesser, og i Salling Fondene vil vi gerne bidrage til netop det. Derfor er det naturligt for os at støtte op om det aarhusianske sport- og fritidsområde og hjælpe til, at foreninger kan komme gennem krisen. På den måde kan foreningslivet fortsat være et aktivt omdrejningspunkt for byens borgere, når vi kommer på den anden side af covid-19," siger bestyrelsesformand i Købmand Herman Sallings Fond, Jens Bjerg Sørensen.

Salling Fondene bidrager med 10 millioner kroner til hjælpepakken, mens Aarhus Kommune bidrager med 20 millioner kroner. Halvdelen, 10 millioner, kommer fra kommunens coronamidler, og den anden halvdel fra Sport og Fritids- forvaltningen.

”Det glæder mig, at vi har indgået dette historiske samarbejde mellem Salling Fondene og Aarhus Byråd, der sikrer 30 millioner kroner til sport- og fritidsområdet. Jeg retter en stor tak til Salling Fondene for at være med til at sikre, at der er gode sport og fritidsmuligheder for byens borgere i en svær tid. Det er vigtigt,” siger borgmester Jacob Bundsgaard.

Det er anden gang, at Salling Fondene træder til med en hjælpepakke under coronakrisen. I foråret gjaldt det en hjælpepakke til kulturen i Aarhus på 75 millioner kroner, hvor Salling Fondene ligeledes bidrog med en tredjedel af beløbet Siden da har man arbejdet på en hjælpepakke til de mange klubber og foreninger, der indenfor folkeoplysningsområdet danner ramme om sundhed, fællesskab og samvær.

”Jeg er stolt over og glad for, at det er lykkedes at sikre denne vigtige hjælpepakke. Hjælpepakken sikrer, at vi ikke taber de mange frivillige ildsjæle i foreningerne, og at der fortsat er tilbud om sunde fællesskaber for byens børn og unge. Med hjælpepakken sikrer vi også, at selvejende idrætscentre og folkeoplysningen kan opretholde et stærkt fodfæste til gavn for byens borgere. Endnu en gang vil jeg gerne sende en stor tak til Salling Fondene for at være med til at gøre byen bedre for aarhusianerne,” siger kulturrådmand Rabih Azad-Ahmad.

Magistraten i Aarhus Kommune skal så hurtigt som muligt behandle hjælpepakken i en indstilling, så den snarest kan blive vedtaget i Aarhus Byråd. Herefter vil sport og fritid orientere foreningerne om, hvordan de kan få andel i hjælpepakken.

jr

Publiceret 29 October 2020 16:00